7 hapa drejt suksesit të qëndrueshëm financiar

Nga: Autorë të ndryshëm minuta lexim | 0 komente2902 lexime


Arritja e suksesit të qëndrueshëm financiar, si çdo gjë e rëndësishme në jetë, kërkon kohën e vet dhe  mbështetje mbi parime të shëndetshme të menaxhimit financiar.

Njëherazi, sfidat dhe mundësitë e ekonomisë së tregut janë të shumta, ndaj mbështetja te parimet e shëndetshme financiare mbetet thelbësore për suksesin e vazhdueshëm në fushën personale si dhe atë profesionale.

Për shumicën prej nesh, menaxhimi financiar fillon që në gjirin e familjes me parime thelbësore si ‘kursimi’ dhe ‘mirëmenaxhimi i shpenzimeve’. Por nëse duam të jemi të suksesshëm në afat-gjatë, atëherë na nevojiten parime që mund të na udhëheqin përtej kursimit dhe drejt investimit dhe dhurimit!

Nga ky këndvështrim, këshillat dhe sugjerimet praktike të autorit Dave Ramsey (Deiv Ramzei) kanë ndihmuar miliona personave të përparojnë drejt suksesit të qëndrueshëm financiar.

7 hapa drejt suksesit të qëndrueshëm financiar sipas Dave Ramsey
7 hapa drejt suksesit të qëndrueshëm financiar sipas Dave Ramsey

Dave Ramsey është ekspert dhe autor i shumëshitur financiar në Amerikë. Prej mbi 20 vitesh, ai këshillon, shkruan dhe prezanton në lidhje me financat në të gjithë Amerikën veriore, si dhe nëpër botë.

Ky shkrim synon t’ju prezantojë shkurtimisht me këshillat apo ‘hapat’ bazë që ai sugjeron rregullisht.

Këshillat e tij ofrojnë hapa konkretë për të ndryshuar situatën tuaj financiare duke filluar nga:

  • çlirimi nga borxhi;
  • drejt kursimeve; dhe
  • investimeve për një të ardhme më të mirë.

Ai e thekson vazhdimisht se këshillat që jep janë të lehta për t’u kuptuar, por jo të lehta për t’u aplikuar pasi kërkojnë kohë dhe përkushtim për t’u aplikuar siç duhet.

 

Dave i përmbledh këshillat e tij kështu:

Hapi 1: Krijoni një fond urgjencash

Hapi 2: Filloni të paguani borxhet duke filluar me më të voglin

Hapi 3: Krijoni një fond kursimesh për shpenzimet e 3-6 muajve

Hapi 4: Investoni 15% të të ardhurave në një fond pensioni

Hapi 5: Investoni për shkollën e fëmijëve

Hapi 6: Paguani sa më shpejt kredinë e shtëpisë

Hapi 7: Investoni më tej për t’u pasuruar dhe dhuroni!

Përtej listës së mësipërme që mund të jetë disi e vështirë për t’u përvetësuar plotësisht, ju sugjerojmë të shihni disa prej videove të tij në YouTube, si dhe të lexoni shkrimet që ai publikon rregullisht në faqen e tij në internet (në anglisht).

Burimet:

Dave Ramsey’s Baby Steps — the plan to win with money (YouTube)

Dave Ramsey’s 7 Baby Steps (Website)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Etiketa


Gjithashtu mund të lexoni

6 metoda si të përcaktoni buxhetin e marketingut

6 metoda si të përcaktoni buxhetin e marketingut

Menaxhimi: Meritat e vërteta të stilolapsit dhe letrës në biznes!

Menaxhimi: Meritat e vërteta të stilolapsit dhe letrës në biznes!
>