Si ju ndihmon fytyra të fitoni zemrat dhe besimin e njerëzve

Nga: Autorë të ndryshëm minuta lexim | 0 komente2531 lexime


Studimi – Kërkuesit nga Universiteti i Nju Jorkut kanë analizuar fytyrat mashkullore dhe kanë zbuluar se buzëqeshja dhe një formë e veçantë fytyre ju sjell besim dhe para

Kudo që të vendosni të vini një foto profili duhet të keni parasysh se zgjedhja që do bëni ndryshon mënyrën si e perceptojnë të tjerët karakterin tuaj. Për ata që duhet të duken të besueshëm, një studim i ri rekomandon një këshillë të vjetër: buzëqeshni.

I njëjti studim, megjithatë, zbuloi se nuk mund të bëni asnjë lloj shprehje fytyre që të ngjani më kompetent.

“Zbulimet tona tregojnë se tiparet që lidhen me besimin janë të menaxhueshme ndërsa ato që lidhen me kompetencën dhe aftësinë janë më pak”, thotë Jonathan Freeman, një asistent profesor në Universitetin e Nju Jorkut.

Kjo ndodh për shkak se njerëzit e bazojnë gjykimin e tyre nëse duhet t’i besojnë ose jo një personi, në ndryshimin që vërejnë te muskujt e fytyrës.

Njerëzit që duken më të lumtur gjykohen automatikisht si më të besueshëm sesa ata që shfaqen të mërzitur ose të nevrikosur. Por perceptimet e kompetencës zakonisht varen nga struktura e fytyrës, të cilën askush nuk mund ta ndryshojë.

Studimi analizoi një kompetencë në veçanti: aftësinë fizike. Ai zbuloi se burrat me fytyra më të gjëra favorizoheshin më shumë nga të panjohurit. Fytyrat e gjera janë shenjë e më shumë testosteroneve dhe si rezultat, i një fuqie më të madhe.

Studimi përdori katër eksperimente në të cilat subjektet femërore dhe mashkullore ekzaminuan foto dhe imazhe të gjeneruara nga kompjuteri të burrave në moshë të rritur.

Në eksperimentin e parë, vullnetarët panë pesë foto të ndryshme të dhjetë burrave me etni të ndryshme. Këtu, perceptimet e subjekteve mbi besueshmërinë e atyre që shfaqeshin në foto ndryshuan në mënyrë domethënëse, ku fytyrat që dukeshin më të lumtura perceptoheshin si më të besueshme dhe ato që ishin më të zemëruara si më pak të besueshme.

Por perceptimi i subjekteve për aftësinë ose kompetencën, mbeti statik, ku gjykimet ishin njëlloj, pavarësisht se cila foto e individit po gjykohej.

Një eksperiment i dytë e kundërshtoi të parin, por këtu vullnetarët studiuan 40 fytyra të gjeneruara nga kompjuteri të cilat ngadalë evoluonin nga paksa i lumtur në paksa i zemëruar.

Imazhet shfaqën 20 shembuj të ndryshëm neutralë të çdo fytyre individi që kalonte nga shprehja e lumturinë në zemërim. Sikurse në eksperimentin e parë, perceptimi i subjekteve për besueshmërinë ishte i varur nga emocionet e fytyrës.

Sa më shumë e lumtur shfaqej një fytyrë, aq më shumë gjasa kishte t’i besonin të tjerët dhe e anasjella me fytyrat e zemëruara. Por edhe një herë, perceptimi për aftësinë mbeti i pandryshuar.

Eksperimenti i tretë u kërkoi pjesëmarrësve të përzgjidhnin se cilën fytyrë do të zgjidhnin si këshilltar financiar dhe cilën mendonin se do të ishte më e mundur të fitonte një garë ngritje peshash.

Subjektet zgjodhën fytyrën më të lumtur për këshilltar financiar, por ata kishin më shumë gjasa të thoshin se burrat me fytyra të gjera do të fitonin një garë për peshëngritje.

Në eksperimentin e fundit, kërkuesit përdorën fytyra dixhitale të alternuara për të përfaqësuar fytyrat e një këshilltari financiar të besueshëm ose të një peshëngritësi konkurrues. Ata u kërkuan pjesëmarrësve të masnin besueshmërinë dhe kompetencën te secili.

Edhe një herë, u zbulua se fytyrat më të lumtura ngjanin më të besueshme dhe fytyrat e gjera më të afta.

Studimi përfshiu vetëm fytyra meshkujsh dhe u përqendrua në kompetencën fizike, por studime të mëparshme kanë mbështetur këto rezultate.

Kërkuesit në SHBA vitin e shkuar zbuluan se njerëzit me fytyra të gjera kanë më tepër gjasa të marrin një bonus krahasuar me rivalët e tyre me fytyra të imta. Punonjësit me fytyra të mbushura fitojnë 2066 dollarë më shumë sesa ata me fytyra të ngushta kur kërkojnë për një bonus, zbuloi një studim.

Megjithatë, kërkuesit thanë se kjo vjen me një kompromis. Njerëzit me fytyra të gjera, dalin pak më keq kur vjen puna për negociata biznesi. Dhe burrat që janë më tërheqës, janë bashkëpunëtorë më të mirë krahasuar me burrat më pak tërheqës, thanë ata.

Burrat me fytyra të gjera fitojnë më shumë para

Kërkuesit në SHBA vitin e shkuar zbuluan se njerëzit me fytyra të gjera kanë më shumë gjasa të fitojnë më tepër para. Studime të mëparshme mbi raportin gjerësi-gjatësi fytyre zbuluan se individët sillen më me egoizëm kur ndërveprojnë me burra me fytyra të gjera.

Ky studim pretendon se ndërsa burrat me fytyrat më të gjera kanë më shumë gjasa të gënjejnë dhe mashtrojnë, ata priren të drejtojnë më shumë firma të suksesshme financiare.

I.D

*Burimi: Daily Mail.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Etiketa


Gjithashtu mund të lexoni

Kurs: Si të përdoni SEO Press për WordPress

Kurs: Si të përdoni SEO Press për WordPress

Si mund të zgjidhni mes dy punëve?

Si mund të zgjidhni mes dy punëve?

Ka vetëm 3 mënyra për të rritur biznesin tuaj

Ka vetëm 3 mënyra për të rritur biznesin tuaj

Një mesazh i rëndësishëm për të gjithë ata që duan të investojnë në një biznes

Një mesazh i rëndësishëm për të gjithë ata që duan të investojnë në një biznes
>