fbpx
 • Kreu
 • /
 • Blog
 • /
 • Karriera
 • /
 • Pse duhet të keni një profil profesional në LinkedIn?

Pse duhet të keni një profil profesional në LinkedIn?

Nga: Elvis Plaku26 Mars 2013 | 0 komente


Ndonëse numri i anëtarëve në Facebook ka kaluar kuotën e 850 milionëve, LinkedIn mbetet rrjeti kryesor ku ju si profesionist apo si kompani duhet të jeni të pranishëm qoftë thjesht për efekt serioziteti!

Thënë ndryshe, nëse e konsideroni veten seriozisht si profesionist apo kompaninë tuaj si një kompani serioze, atëherë emri juaj në LinkedIn do t’i shtojë më tepër vlera profilit tuaj profesional. Kjo vlen edhe për studentët të cilët janë ende në fillesat e karrierës së tyre profesionale.

Shumica e personave me të cilët bisedoj, qoftë edhe ata të cilëve u ofroj konsulencë, nuk e kuptojnë gjithnjë vlerën e LinkedIn dhe rëndësinë e krijimit apo mirëmbajtjes së profilit të tyre në këtë rrjet social për profesionistët. Me rreth 135 milion profesionistë të regjistruar dhe mbi 2 milion kompani nga e gjithë bota, LinkedIn është plotësisht i përkushtuar si shërbim dhe si rrjet drejt nevojave të profesionistëve. Numri i profesionistëve shqipfolës në LinkedIn vjen gjithnjë e në rritje dhe mund të them që mbi 80% e kontakteve të mia në këtë rrjet janë shqiptarë.

(Sqarim: Unë nuk paguhem nga LinkedIn për këto që po shkruaj).

Paraprakisht më duhet të pranoj me keqardhje që LinkedIn nuk e ofron ende gjuhën shqipe si opsion dhe si rrjedhojë njohja e anglishtes, italishtes apo një prej 16 gjuhëve që ofrohen aktualisht është e domosdoshme.

Gjithsesi, nëse faktet e mësipërme nuk janë të mjaftueshëm në vetvete, atëherë këto janë disa arsye shtesë për t’u bërë edhe ju pjesë e këtij rrjeti profesional.

 • LinkedIn është rrjeti më i madh dhe më i respektueshëm i profesionistëve me rreth 135 milion të regjistruar.
 • 77% e tyre janë mbi moshën 22 vjeç, pra nuk bëhet fjalë për adoleshentë, foto apo publikime thashethemesh si në Facebook.
 • Mjetet dhe opsionet që ju ofron, ju ndihmojnë të ndërtoni një profil sa më profesional për veten dhe kompaninë tuaj. Pasi ta keni mbushur CV-në tuaj online, mund ta shkarkoni atë më pas edhe në PDF për t’a nisur me email pasi është e formatuar profesionalisht. Linkun e profilit tuaj mund ta vendosni në çdo email që dërgoni, etj.
 • Zbuloni profesionistë të tjerë me të cilët keni gjëra të përbashkëta ose që të mësoni për kompani për të cilat jeni të interesuar.
 • Eksploroni mundësi dhe merrni informacione mbi aktivitete, zhvillime dhe shkrime profesionale.

Këto dhe shumë arsye të tjera e bëjnë LinkedIn një investim me vlerë për karrierën dhe profesionalizmin tuaj. Kohën e mbetur mund ta kaloni në Facebook!

Ndjesë që video është në anglisht, por besoj do t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë ndryshimet dhe avantazhet e rrjeteve sociale personale dhe atyre professionale si Facebook dhe LinkedIn.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

7 mënyra për të qenë një lider i suksesshëm

7 mënyra për të qenë një lider i suksesshëm

A jeni bërë gati për festat e fundvitit?

A jeni bërë gati për festat e fundvitit?

Si kategorizohen faqet e biznesit?

Si kategorizohen faqet e biznesit?

Mozilla Tech Speakers Tirana #1 & OSCAL 2016

Mozilla Tech Speakers Tirana #1 & OSCAL 2016

Pse biznesi juaj duhet të ketë një blog?

Pse biznesi juaj duhet të ketë një blog?

Si të jeni një lider karizmatik dhe i pushtetshëm

Si të jeni një lider karizmatik dhe i pushtetshëm

ASANA: Aplikacion për menaxhimin e projekteve dhe punës në grup!

ASANA: Aplikacion për menaxhimin e projekteve dhe punës në grup!

3 Avantazhet e Marketingut me Email

3 Avantazhet e Marketingut me Email

Dy shërbime që mund t’ju interesojnë! ProtonMail & Amazon Drive

Dy shërbime që mund t’ju interesojnë! ProtonMail & Amazon Drive

7 arsyet për t’iu bashkuar një rrjeti profesionistësh

7 arsyet për t’iu bashkuar një rrjeti profesionistësh

Sfidat e punësimit për të rinjtë!

Sfidat e punësimit për të rinjtë!

RE: Përmbledhje me komentet & sugjerimet tuaja!

RE: Përmbledhje me komentet & sugjerimet tuaja!

7 këshilla si të gjeni punë nëpërmjet internetit

7 këshilla si të gjeni punë nëpërmjet internetit

6 pyetje përpara se të filloni biznesin ose sipërmarrjen tuaj

6 pyetje përpara se të filloni biznesin ose sipërmarrjen tuaj

Si të qëndrosh mbi shpatullat e gjigandëve!

Si të qëndrosh mbi shpatullat e gjigandëve!

Biznesi: Sa vlen koha e fansave tuaj në Facebook?

Biznesi: Sa vlen koha e fansave tuaj në Facebook?

Si të përballeni me sfidat e suksesit dhe të ardhmen!

Si të përballeni me sfidat e suksesit dhe të ardhmen!

Efektet e dritës blu: Pse nuk duhet ta përdorni celularin para gjumit

Efektet e dritës blu: Pse nuk duhet ta përdorni celularin para gjumit

Mprehe sëpatën para se të fillosh punën!

Mprehe sëpatën para se të fillosh punën!

Pse Facebook ka filluar spastrimin e “Like”-ve nga faqet publike në Facebook?

Pse Facebook ka filluar spastrimin e “Like”-ve nga faqet publike në Facebook?

Si ta hostoj faqen: falas apo me pagesë?

Si ta hostoj faqen: falas apo me pagesë?

Reklamat online: Facebook, Google, LinkedIn, etj!

Reklamat online: Facebook, Google, LinkedIn, etj!

Pse duhet të keni një adresë profesionale?

Pse duhet të keni një adresë profesionale?

Përfitimet e një ditari profesional!

Përfitimet e një ditari profesional!

Si ta shmangni dhimbjen e shpinës në zyrë?

Si ta shmangni dhimbjen e shpinës në zyrë?

Hapësira e punës: 10 dizavantazhet e punës në një zyrë të hapur

Hapësira e punës: 10 dizavantazhet e punës në një zyrë të hapur

Komunikim: Si të kuptoheni me personat e vështirë

Komunikim: Si të kuptoheni me personat e vështirë

Diskutim: Pse nuk më do si klientin tënd?!!

Diskutim: Pse nuk më do si klientin tënd?!!

Si të filloni një blog tuajin!

Si të filloni një blog tuajin!

A e dini nga ju vijnë vizitorët e faqes tuaj?

A e dini nga ju vijnë vizitorët e faqes tuaj?

Alternativat e edukimit online!

Alternativat e edukimit online!

Pse ju duhet një domain name .AL

Pse ju duhet një domain name .AL

Si të krijoni strategjinë tuaj për median sociale

Si të krijoni strategjinë tuaj për median sociale

Qëndrimi ulur na bën vërtet keq për shëndetin?

Qëndrimi ulur na bën vërtet keq për shëndetin?

Nga rrezikohet siguria e privacia juaj online

Nga rrezikohet siguria e privacia juaj online

Këshilla: Si të qëndroni të sigurt online? Pjesa e parë

Këshilla: Si të qëndroni të sigurt online? Pjesa e parë

Si ta zgjeroni rrjetin tuaj profesional në LinkedIn?

Si ta zgjeroni rrjetin tuaj profesional në LinkedIn?

Naill Ferguson: 6 Idetë që i Sollën Mirëqenien Perëndimit

Naill Ferguson: 6 Idetë që i Sollën Mirëqenien Perëndimit

Si ta shfrytëzoni më mirë faqen e Facebook-ut?

Si ta shfrytëzoni më mirë faqen e Facebook-ut?

Kur duhet të postoni online në blog apo mediat sociale?

Kur duhet të postoni online në blog apo mediat sociale?

Çfarë ndodh kur dërgoni fushatë te 100 mijë adresa email!

Çfarë ndodh kur dërgoni fushatë te 100 mijë adresa email!

Pse duhet të keni një faqe zyrtare në Facebook?

Pse duhet të keni një faqe zyrtare në Facebook?

Menaxhimi: Meritat e vërteta të stilolapsit dhe letrës në biznes!

Menaxhimi: Meritat e vërteta të stilolapsit dhe letrës në biznes!

Pse bizneset shqiptare duhet të bëjnë marketing me email?

Pse bizneset shqiptare duhet të bëjnë marketing me email?

Jeni i pushuar! Shenjat që jua tregojnë

Jeni i pushuar! Shenjat që jua tregojnë

Si ndikon interneti në komunikimin tonë?

Si ndikon interneti në komunikimin tonë?

Si të ndiqni profesionistët e preferuar në LinkedIn?

Si të ndiqni profesionistët e preferuar në LinkedIn?
>