• Kreu
  • /
  • Blog
  • /
  • Karriera
  • /
  • 6 gjërat që nuk duhet t’i toleroni në karrierën tuaj

6 gjërat që nuk duhet t’i toleroni në karrierën tuaj

Nga: Autorë të ndryshëm minuta lexim | 1 komente2328 lexime


Suksesi – Që nga abuzimi deri te fiksimi pas parave dhe shpërfillja e shëndetit tuaj, ja cilat janë gabimet që po bëni ndërsa kërkoni me ngulm që karriera juaj të arrijë suksesin

Abuzimin ose talljen nga të tjerët

Nëse përjetoni një ngacmim seksual nga një person që është disa nivele mbi ju, kjo jo vetëm që do t’ju bëjë të ndiheni shumë keq, por gjithashtu do t’ju mbushë me shumë pikëpyetje për vlerat tuaja, karrierën dhe sjelljen e përshtatshme. Në këtë pikë do të jeni në periudhën më të vështirë të jetës profesionale, sepse nuk do ta keni të qartë si të dilni me sukses prej këtij fenomeni të ngacmimit. Nëse e refuzoni, patjetër që punët do t’ju përkeqësohen sepse tjetri do të hakmerret. Nëse ankoheni, personat përgjegjës mund të mos ju besojnë ose thjesht nuk mund të bëjnë gjë kundër një personi në hierarkinë e kompanisë. Ju duhet t’i kundërshtoni këto ngacmime seksuale duke marrë një ndihmë nga jashtë për t’ju udhëzuar më mirë se si të sfidoni pa prishur karrierën tuaj një person që ka autoritet dhe pushtet mbi jetën tuaj profesionale. Mbi të gjitha, kurrë mos lejoni dikë të abuzojë me ju apo t’ju vërë në lojë.

Fiksimin pas parave

Paratë dhe marrëdhënia juaj me to është analizuar në shumë libra, artikuj dhe seminare. Njerëzit luftojnë çdo ditë për të mbajtur një balancë të shëndetshme me paratë, por shumë prej tyre nuk ia dalin. Ka nga ata profesionistë që shesin shpirtin për paratë, jo sepse nuk kanë mjaftueshëm sa për një jetë të mirë, por sepse skllavërohen nga stili i jetesës dhe duan t’i bëjnë përshtypje shoqërisë. Këta njerëz harrojnë se për çfarë janë të aftë dhe se jeta shkon përtej kënaqësive financiare, tek ato shpirtërore. Ju duhet të analizoni veten me objektivizëm dhe të qartësoni nëse e njëjta gjë po ju ndodh. Nuk mund ta shpërfillni këtë fenomen që fillon t’ju gërryejë nga brenda derisa ju shkatërron përfundimisht dhe ju skllavëron.

Mungesën e respektit për veten

Nëse keni një post të rëndësishëm që ju kufizon të silleni ashtu siç do të dëshironit ose që ju imponon të mbani një qëndrim të caktuar, kjo mund ta dëmtojë karrierën tuaj nëse nuk veproni në kohë. Kurrë mos hiqni dorë nga respekti për veten dhe mos lejoni që një vend pune t’ju kufizojë aq shumë saqë të mos e njihni më se kush jeni. Kur pranoni një rritje në detyrë, duhet ta bëni këtë që t’i jepni atij posti tiparet tuaja dhe jo të merrni tiparet e atij posti pa dhënë aspak nga vetja. Tregojuni eprorëve tuaj se ju mund ta bëni një punë më mirë të pavarur dhe sipas mënyrës suaj. Mos hezitoni të shprehni opinionet tuaja, mënyrat që sipas jush ndihmojnë në përmbushjen më të mirë të detyrës dhe arritjen e synimeve. Nëse nuk tregoni vlerësim për veten, askush nuk do t’ju japë vlerësimin që meritoni në punë.

Uljen e standardeve të integritetit tuaj

Parimet tuaja të integritetit janë thelbësore për të udhëzuar sjelljen tuaj. Integriteti është një zgjedhje, ndërsa mund të ndikohet nga shumë faktorë, mund të preket gjithashtu edhe nga marrëdhëniet tuaja me të tjerët. Nëse silleni në atë mënyrë që bie ndesh me integritetin tuaj, do të vuani. Një person me standarde të forta dhe të përcaktuara mirë vepron sipas asaj mënyre të ndershme dhe bën gjënë e duhur për veten dhe të tjerët. Integriteti përfshin vlerat dhe virtytet si ndershmëria, mirësia, besimi, mençuria, besnikëria, transparenca, objektiviteti, pranimi, empatia, të qenët i hapur dhe mirënjohës. Pozicioni juaj në punë mund të kërkojë sakrifikimin e këtyre virtyteve tuaja, gjë që jua dëmton shumë karrierën në të ardhmen dhe që kurrsesi nuk duhet ta lejoni t’ju ndodhë. Njerëzit gabimisht mund të mendojnë se në kohë kaq të vështirë ekonomike ata duhet të keqin dorë nga disa tipare të tyret për të mbajtur vendin e punës, por kjo nuk është e vërtetë. Ata që priren nga ndjesia e fortë e integritetit kanë një jetë profesionale më të shëndetshme dhe bëhen më të suksesshëm. Identifikoni edhe ju vlerat tuaja kryesore dhe filloni t’i zbatoni ato në punën tuaj. Shumë shpejt do të merrni shpërblimin për këtë veprim tuajin të ndershëm.

Shpërfilljen e shëndetit dhe mirëqenies

Shumë profesionistë brilantë dhe që kanë potencial të madh, shpesh vuajnë nga lodhja e tepërt dhe depresioni. Në kërkim të një karriere të mrekullueshme, edhe ju mund ta bëni gabimin dhe të toleroni lodhjen për hir të një synimi madhor. Megjithatë, përkushtimi në punë për një kohë të tejzgjatur është provuar të mos jetë aspak produktiv. Jepini mundësinë vetes të keni kohë të lirë për të rritur kreativitetin dhe imagjinatën për të zbuluar mënyrat ideale për të përparuar në karrierë. Nëse e lini pas dore shëndetin dhe mirëqenien tuaj do të përfundoni duke bërë po ashtu një punë “të sëmurë”.

Shpërfilljen e qëllimit tuaj në jetë

Profesionistët më fatkeq janë ata që nuk marrin kohën e duhur për të zbuluar pasionet e tyre ose synimin që kanë në jetë. Mos lejoni që karriera aktuale t’ju pengojë të jeni largpamës dhe të ndërmerrni rreziqet e nevojshme për të hyrë në rrugën e duhur të suksesit tuaj. Në fund të fundit, ato që do të kenë rëndësi nuk do të jenë milionat tuaja në bankë, por kënaqësia që keni marrë nga ato që keni bërë në jetë.

*Burimi: Forbes

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Si mund të zgjidhni mes dy punëve?

Si mund të zgjidhni mes dy punëve?

Stresi: cilat janë pasojat më të tmerrshme që ai sjell?

Stresi: cilat janë pasojat më të tmerrshme që ai sjell?

5 shkaqet që ju bëjnë të ndiheni të lodhur

5 shkaqet që ju bëjnë të ndiheni të lodhur

Përse rutina 8-orarëshe e punës nuk po funksionon

Përse rutina 8-orarëshe e punës nuk po funksionon
>