Si të jeni një lider karizmatik dhe i pushtetshëm

Nga: Autorë të ndryshëm minuta lexim | 0 komente2319 lexime


Pozicioni i rëndësishëm nuk është i vetmi tipar që ju rrit vlerën në sytë e të tjerëve. Ju duhet të kombinoni cilësitë e mëposhtme për të pasur pëlqim dhe ndikim sa më të lartë te të tjerët

Këshillat më të dobishme dhe truket që duhet të përdorni për t’u bërë një lider i vlerësuar, me influencë dhe bindës.

Mos u mbështesni vetëm te pamja

Po, ne të gjithë jemi dakord që të qenët tërheqës/e është një avantazh, por nuk është një kërkesë që duhet ta përmbushni patjetër. Winston Churchill nuk ishte një seks simbol, por ai konsiderohet si një nga liderët më me ndikim në histori.

Shprehni vlerësim për të tjerët

Bëjini njerëzit të ndihen mirë në praninë tuaj. Duke u dhënë atyre ndjesinë se janë inteligjentë, impresionues dhe tepër tërheqës, kjo ju rrit pikë edhe juve. Për ta bërë një person të ndihet mirë me veten, duhet të ulni intonacionin e zërit në fund të fjalive. Pakësoni shpejtësinë dhe shpeshtësinë e lëvizjes së kokës dhe ndaloni për dy sekonda të plota përpara se të flisni.

Jini të vetëdijshëm

Një studim i Harvardit zbuloi se 47 për qind e mendjes shpenzohet duke hamendësuar. Por nëse e detyroni veten të jini të vetëdijshëm pothuajse gjithë kohës do të arrini të zbuloni gjëra pozitive te çdo bisedë që bëni dhe për pasojë personi përballë jush do të ketë një vlerësim më të madh për ju.

Mendoni për diçka të këndshme

Njerëzit e perceptojnë shprehjen e fytyrës suaj në më pak se një sekondë, ndaj nëse nuk doni ta jepni veten te të tjerët për një reagim që mund t’ju duket i panevojshëm, mjafton të mendoni diçka të këndshme përpara se të përgjigjeni. Ju do të dukeni më të vërtetë nëse imagjinoni një gjë të mirë dhe ua pasqyroni atë ndjesi njerëzve me të cilët doni të silleni mirë.

Sigurohuni që të keni një shtrëngim solid duarsh

Shtrëngimi i duhur i duarve do t’ju ndihmojë shumë në konsolidimin e imazhit tuaj te të tjerët. Për t’u shfaqur më të hapur dhe më mikpritës, ngrihuni në këmbë që të jeni në lartësi të barabarta dhe hiqini duart nga xhepi.

Ka disa lloje karizmash

Mund të zgjidhni të jeni karizmatik bazuar në personalitetin tuaj ose ndaj situatave. Megjithatë, mos e sforconi veten që të ngjani të shtirur. Ja cilat janë llojet e karizmës:

Fokusi, ky stil bazohet në perceptimin e pranisë. Bëjeni tuajën dhe njerëzit do të ndihen sikur janë të vetmit në dhomë përballë jush.

Vizioni, ky stil i bën njerëzit të ndihen të frymëzuar në praninë tuaj.

Mirësia, kjo karizmë vjen nga gjuha e trupit tuaj dhe bazohet kryesisht te ngrohtësia. Megjithatë, nëse nuk e kombinoni me aftësi autoritative, mund t’ju dëmtojë.

Autoriteti, karizma më e fuqishme dhe ata që e kanë nuk pëlqehen nga të tjerët gjatë gjithë kohës. Kjo lloj karizme vlerësohet nga gjuha e trupit, pamja e jashtme, titulli dhe reagimet e të tjerëve.

Zgjidhni me kujdes karrigen në një tavolinë

Kur njerëzit ulen në pozicione përballë me tavolinën në mes, ata priren të grinden më shumë dhe të flasin me fjali më të shkurtra. Nëse dëshironi të shmangni konfrontimin me dikë, uluni pranë tij ose në një kënd 90 gradë. Gjithashtu shmangni të uleni me kurriz nga një hapësirë ku po ndodhin aktivitetet.

Mos e krahasoni veten me të tjerë

Është në natyrën tonë të krahasohemi me të tjerët, por nëse po e kritikoni veten, përdorni mendimin analitik, të dhënat krijuese dhe zgjidhjen e problemeve. Çfarëdo që të thoni, ju prek juve personalisht, por edhe mënyrën se si ju perceptojnë të tjerët.

Kombinimi pushtet dhe ngrohtësi

Për të treguar se sa pushtet keni, nuk është e nevojshme të keni fuqi të madhe. Mund të arrini statusin e të pushtetshmit duke shprehur inteligjencë ose mirësi. Kur rrisni nivelin e pushtetit, të njëjtën gjë bën edhe niveli i karizmës, por kombinimi i të dyjave është më i miri.

Mos lejoni dyshimin te vetja t’ju prekë

Shumica e njerëzve e provojnë herët ose vonë ndjesinë se ata nuk janë të vërtetë dhe që një ditë mund të zbulohet kjo prej të tjerëve. Ju mund të shqetësoheni për suksesin e jetës suaj, duke e menduar si një rastësi ose një gabim dhe të mendoni se kushdo tjetër rreth jush është më inteligjent.

Edhe njerëzit më të suksesshëm kanë rrëfyer se e kanë përjetuar këtë lloj ndjesie me kalimin e kohës, por dyshimi te vetja nuk duhet ta prekë perceptimin që keni dhe t’ju fusë në mërzi, pasi njerëzit përreth jush mund ta kuptojnë këtë dhe t’ju trajtojnë siç e keni frikën.

*Burimi: Business Insider

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Etiketa


Gjithashtu mund të lexoni

Webinar anglisht: Vlerat thelbësore të udhëheqjes

Webinar anglisht: Vlerat thelbësore të udhëheqjes

Si mund të zgjidhni mes dy punëve?

Si mund të zgjidhni mes dy punëve?

7 mënyra për të qenë një lider i suksesshëm

7 mënyra për të qenë një lider i suksesshëm

Suksesi në jetë qëndron te inteligjenca emotive

Suksesi në jetë qëndron te inteligjenca emotive
>