7 mendimet që ju pengojnë të arrini suksesin në karrierën tuaj

Nga: Autorë të ndryshëm minuta lexim | 1 komente2818 lexime


Karriera - Pengesa më e madhe mes jush dhe të qenët në kulm të karrierës suaj,  jeni vetë ju. Që prej frikës nga dështimi e deri te mospërpjekja sa duhet, janë një seri faktorësh dhe mendimesh që ju pengojnë të jeni të suksesshëm. Duhet ta dini se ankthi se nuk jeni i zoti, është një ndër faktorët kryesorë që i pengon njerëzit të mos provojnë të shkëlqejnë.

Çfarë po ju pengon që të bëheni Bill Gates-i apo Oprah Winfrey i ardhshëm? Mos është për faj të talentit të tyre, apo vetëm për shkak të fatit? Me gjasa, asnjëra prej këtyre nuk është e vërtetë. Ka një mori gjërash që ju ndalojnë të arrini suksesin, pavarësisht potencialin tuaj. Këta janë faktorët më përgjegjës.

1. Frika nga dështimi

Duhet ta dini se frika nga dështimi është një ndër faktorët kryesorë që i pengon njerëzit të mos provojnë arritjen e suksesit. Për të arritur majën, ndoshta do t’ju duhet të hiqni dorë prej punës suaj me kohë të plotë dhe të bëni atë që dëshironi më tepër.

Shumë njerëz kanë frikë nga dështimi në sipërmarrjet e reja, por ja një këshillë e vlefshme. Nëse keni dhënë më të mirën tuaj dhe gjithsesi dështoni, kjo do të thotë se nuk ia keni arritur synimit tuaj, por keni dalë me sukses në shumë mënyra të tjera: keni mësuar aftësi të reja, keni krijuar lidhje të reja me njerëz, eksperienca të ndryshme dhe keni zbuluar më shumë rreth vetes dhe asaj që jeni në gjendje të bëni. Në fund të fundit, keni gjetur paqen brenda vetes  dhe dyshimet se çfarë do të ndodhte sikur ta provonit një dëshirë tuajën nuk do t'ju bezdisin më.

2. Frika se njerëzit do të mendojnë se jeni idiotë

Shumë njerëz jetojnë me frikën se të tjerët do të mendojnë se ata janë të çmendur që po provojnë diçka të re. Dhe ata kanë të drejtë, disa njerëz do të mendojnë se jemi budallenj ose të çmendur, edhe nëse arrini suksesin. Kjo gjë do t’ju lëndojë, por me kalimin e kohës do të forcoheni nga karakteri dhe do të keni më shumë njerëz që ju mbështesin.

Gjithashtu, mund t’ju habisë ideja që shumë njerëz do të mendojnë se jeni të zgjuar dhe fantastikë dhe se ajo që doni të bëni është diçka madhështore dhe e drejtë. Gjejini këta njerëz dhe mbajini afër, ata do t’i kalojnë në numër njerëzit që ju ulin moralin.

3. Të lini të tjerët të marrin vendim për ju

Ndonjëherë mund të mendoni se opinioni i të tjerëve mund të jetë më i rëndësishëm sesa i juaji. Ky është një gabim që ju pengon të çani përpara. Nëse nuk i bëni ju zgjedhjet e rëndësishme për veten, dikush tjetër do t’i bëjë ato. Është koha të ushtroni më shumë autonomi duke filluan të merrni vendime, qofshin edhe të gabuara. Me kalimin e kohës, gjërat do të bëhen më të lehta për ju, por suksesi fillon duke vendosur vetë.

4. Mospërkushtimi i kohës ndaj gjërave të rëndësishme

Nëse nuk e zbuloni se çfarë e nxit personalitetin tuaj, gjithnjë do të përpiqeni të arrini një sukses që nuk do t'ju përmbushë dhe kurrë nuk do të jeni të kënaqur me jetën tuaj.

Ja se si mund ta zbuloni çfarë është e rëndësishme për juve. Mbani shënim disa nga gjërat më të rëndësishme për ju dhe më pas përzgjidhni ato që janë kryesoret. Kjo është një mënyrë shumë e mirë për të motivuar veten dhe për të gjetur kthjelltësinë.

Një mënyrë tjetër për këtë ushtrim është të ngrini pyetje se cilat janë tri arritjet tuaja më të mëdha dhe cilat janë tri dështimet më të mëdha. Duke u dhënë përgjigje këtyre pyetjeve do të arrini të këshilloni veten për suksesin në të ardhmen.

5. Mungesa e përpjekjes

Pavarësisht se sa gjenialë apo të zgjuar që mund të jeni, pa bërë përpjekje të mjaftueshme nuk do të shkoni shumë larg. Nëse shihni me vëmendje të gjithë njerëzit e suksesshëm do të kuptoni se ata kanë investuar orë të pafundme për të arritur nivelin aktual të ekspertizës.

Ajo që përcakton suksesin tuaj në ato orë të përkushtuara është edhe sjellja juaj ndaj problemit. Nëse qasja juaj është e tillë që ju i thoni vetes se mund të bëni gjithçka, atëherë duke u përpjekur do të arrini të bëheni mjeshtër të lëndës që doni të mësoni.

6. Heqja dorë

Njeri i suksesshëm është ai që nuk heq kurrë dorë derisa ta arrijë atë që po lufton ta ketë. Edisoni dështoi qindra herë përpara se më në fund të krijonte llambën. Ai më pas tha shprehjen e famshme: “Nuk kam dështuar 10,000 herë. Nuk kam dështuar asnjëherë. Ia kam dalë të provoj se ato 10,000 mënyra nuk funksiononin.”

Me fjalë të tjera, ai përdori çdo dështim si një eksperiencë mësimi që kontribuoi në procesin e zbulimit të risisë.

7. Rutina

Është mirë të jeni të lumtur me atë që keni, por mungesa e dëshirës për ta çuar atë më tej dëmton shumë ambicien tuaj. Kur njerëzit fillojnë të ndihen shumë rehat me karrierën e tyre ose me jetën në përgjithësi, nxitja që ata të arrijnë më shumë me kalimin e kohës bie.

Nëse doni të jeni të suksesshëm nuk duhet të kënaqeni kurrë me pak. Duhet të jeni përherë të uritur për më shumë dhe të kërkoni nga vetja.

*Burimi: Business Insider.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Kurs: Si të përdoni SEO Press për WordPress

Kurs: Si të përdoni SEO Press për WordPress

Ka vetëm 3 mënyra për të rritur biznesin tuaj

Ka vetëm 3 mënyra për të rritur biznesin tuaj

Një mesazh i rëndësishëm për të gjithë ata që duan të investojnë në një biznes

Një mesazh i rëndësishëm për të gjithë ata që duan të investojnë në një biznes

9 Hapa Si Të Hapim Një Biznes Të Suksesshëm

9 Hapa Si Të Hapim Një Biznes Të Suksesshëm
>