Si ta hostoj faqen: falas apo me pagesë?

Nga: Elvis Plaku minuta lexim | 0 komente2608 lexime


Kontrolli vs kufizimet

Që në fillim mund ta përmbledhim këtë shkrim duke përcaktuar dy faktorët që bëjnë diferencën kryesore ndërmjet hostimit ‘falas’ dhe atij ‘me pagesë’.

Faktorët kryesorë janë “kontrolli” kundrejt “kufizimeve” !

Nëse doni të keni kontroll të plotë mbi aspektet e ndryshme të menaxhimit të faqes, për të përfituar në maksimum nga potenciali i saj, atëherë avantazhet e hostimit me pagesë janë të pakrahasueshme kundrejt kufizimeve të atij falas!

Po cilët janë disa prej aspekteve që ju mund ti kontrolloni te një host me pagesë kundrejt kufizimeve me të cilat duhet të përballeni kur e ndërtoni faqen tuaj në host falas?!

 

Mundësia e konfigurimit sipas nevojave tuaja

Ky aspekt mund të duket i vogël kundrejt një konfigurimi të gatshëm ose minimal që ofrohet nga hostet e ndryshme falas. Por eksperienca dhe koha do t’ju tregojë se ky aspekt është i domosdoshëm pasi realisht do e kuptoni se sa të kufizuar jeni kur përdorni një zgjidhje (në dukje – të thjeshtë) por që realisht ju kufizon ju dhe potencialin në rritje të faqes tuaj.

 

Aksesi dhe numri i databazave

Nëse doni që faqja juaj të jetë vërtetë dinamike dhe të shfrytëzoni potencialin e plotë të sistemeve për menaxhimin e përmbajtjes (Content Management System – CMS), atëherë përdorimi i databazës është i pashmangshëm. Por problemi që mund të keni është pikërisht aksesi te databaza apo mungesa e një databaze. Problemi bëhet edhe më i vështirë kur ju duhet të ndërtoni apo të ngrini një faqe të dyte apo një sistem tjetër që kërkon databazën e vetë.

Numri i adresave te email

Ka mjaft njerëz që kur ndërtojnë faqen e vet sigurisht mundohen të krijojnë edhe një apo disa adresa email zytare që shkojnë me adresën e faqes. Këtë çështje e kemi diskutuar edhe në një shkrim të mëhershëm, por ideja është që hostet falas nuk e ofrojnë mundësinë e krijimit të një apo më shumë adresave falas. Ndërkohë, kjo është lehtësisht e realizueshme në një host me pagesë.

Siguria nëpër hostet (serverat) falas

Problemi i sigurisë nuk është i njëjtë për çdo lloj hosti falas por nëse faqja juaj është hostuara në një host të madh me shumë faqe të tjera dhe që nuk mirëmbahet rregullisht, për shkak se nuk ka fitim për ofruesin, atëherë edhe rreziqet janë të larta pasi faqja juaj mund të sulmohet edhe nga brenda hostit ose edhe nga jashtë për shkak se softueri i vetë hostit nuk është i përditësuar apo edhe ai i faqes tuaj. Përmirësimin e sigurisë së faqe e kemi diskutuar edhe më parë.

Mungesa e suportit (vetëm me pagesë)

Çfarë do ndodhte nëse ju del një problem apo keni nevojë për ndihmë teknike me diçka në lidhje me faqen tuaj? Hostimet falas nuk ofrojnë suport pa pagesë! Ndërkohë që hostimet me pagesë zakonisht e kanë këtë shërbim të përfshirë në çmimin që ju paguani për vetë hostimin e faqes tuaj.

Mundësia e instalimit te softuerit te dëshiruar

Nëse jeni në një host falas, atëherë thjesht harrojeni sepse shërbimi i hostit nuk është i interesuar në nevojat tuaja por thjesht shërbimin që ofron dhe reklamat që vendos në faqen tuaj. Ndërkohë që nëse ju jeni duke u zhvilluar dhe zgjeruar, atëherë edhe nevojat tuaja për të instaluar sistemin apo softuerin e dëshiruar janë pjesë e strategjisë dhe nevojave tuaja në rritje, por që nuk ua ofron dot hosti falas.

Mundesia e intalimit te plugin-eve te dëshiruara

Edhe në këtë rast, instalimi i funksionaliteteve (plugin-eve) të dëshiruara është mjaft i kufizuar në shumicën e hosteve falas, rrjedhimisht edhe mundësia juaj për të shfrytëzuar potencialin maksimal të faqes tuaj.

Në përfundim

Kosto e kufizimeve që gjenden në platformat falas është e konsiderueshme. Eksperienca dhe koha do t’ju tregojë se nëse jeni serioz për faqen tuaj, atëherë ashtu duhet të jetë edhe investimi juaj financiar dhe kohor.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Kurs: Si të përdoni SEO Press për WordPress

Kurs: Si të përdoni SEO Press për WordPress

Ka vetëm 3 mënyra për të rritur biznesin tuaj

Ka vetëm 3 mënyra për të rritur biznesin tuaj

Një mesazh i rëndësishëm për të gjithë ata që duan të investojnë në një biznes

Një mesazh i rëndësishëm për të gjithë ata që duan të investojnë në një biznes

9 Hapa Si Të Hapim Një Biznes Të Suksesshëm

9 Hapa Si Të Hapim Një Biznes Të Suksesshëm
>