fbpx

Siguria e faqes tuaj: si dhe pse ta përmirësoni!

Nga: Elvis Plaku11 Dhjetor 2016 | 0 komente


Ca kohë më parë përgatita një shkrim në lidhje me rëndësinë e implementimit të certifikatës së sigurisë me SSL apo përdorimit të HTTPS për sigurinë e faqes tuaj.

Zakonisht, ju mund ta dalloni lehtësisht nëse një faqe në internet e ka apo jo të implementuar çertifikatën e sigurisë pasi mund të dallohet nëpërmjet “s”-së te “http” në adresën e saj. Konkretisht, SfidaBiznesi.com përdor protokollin e sigurisë htts://sfidabiznesi.com për disa arsye përfshi sigurinë, privacinë, listimin në Google si dhe ruajtjen e të dhënave të personave që logohen në faqe.

Prej vitit 2014, (shih video) Google ka ndërmarrë një fushatë të gjerë për të nxitur rritjen e sigurisë online për efekt të sigurisë dhe privacisë. Ndërkohë, ka njoftuar se tashmë përdorimi ose jo i HTTPS do konsiderohet si një nga faktorët përcaktues për listimin e faqes tuaj brenda këtij motori. Ky njoftim i dha edhe më shumë peshë nevojës për implementimin e një çertifikate SSL veçanërisht për faqet që e gjenerojnë shumicën e trafikut nga motorët e kërkimit ose që duan ta ruajnë listimin aktual edhe në të ardhmen.

Një kujtesë tjetër në lidhje me këtë çështje erdhi nga zhvilluesit e platformës WordPress të cilët theksuan nevojë e kalimit të faqeve në SSL për me daljen e versionit më të fundit të WordPress 4.7. Ndërkohë, edhe themeluesi i WordPress Matt Mullenweg e theksoi këtë fakt në mbledhjen e përvitshme.

Certifikata SSL http to https

Disa sugjerime për ta implementuar çertifikatën SSL për faqen tuaj?

  1. Ka mjaft faqe që ofrojnë mundësinë e blerjes së një çertifikate SSL. Zakonisht, kompania ku keni blerë domain-in ju ofron edhe mundësinë e blerjes dhe implementimit të një license SSL për faqen tuaj. Por, bëni kujdes se çmimi i këtyre licensave varion shumë nga kompania në kompani dhe zakonisht ka edhe alternativa më të lira.
  2. Personalisht kam blerë disa licensa pranë NameCheap.com pasi është ndër më konkurrueset në çmim por ka edhe një alternativë falas shumë të mirë (Let’s Encrypt) e cila po adoptohet gjerësisht dhe mund të jetë e gatshme brenda panelit të administrimit të hostit tuaj, zakonisht të gjitha hostet që ofrojnë cPanel e kanë brenda si p.sh. të gjitha hostimet e ofruara nga WebHost.al e ofrojnë brenda paketës së hostimit.
  3. Nëse nuk jeni në gjendje ta implementoni vetë, atëherë mund të gjeni dikë që ta bëjë këtë për ju, kuptohet kundrejt një pagese për të cilën duhet të bini darkord paraprakisht.
  4. Nëse ju e keni implementuar sakaq certifikatën SSL në faqen tuaj, atëherë mund të përdorni shërbime si Qualy’s SSL Labs për të verifikuar që është implementuar në rregull.

Keni sugjerime të tjera, atëherë mos nguroni t’i ndani me ne te komentet këtu poshtë.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

7 mënyra për të qenë një lider i suksesshëm

7 mënyra për të qenë një lider i suksesshëm

A jeni bërë gati për festat e fundvitit?

A jeni bërë gati për festat e fundvitit?

Si kategorizohen faqet e biznesit?

Si kategorizohen faqet e biznesit?

Mozilla Tech Speakers Tirana #1 & OSCAL 2016

Mozilla Tech Speakers Tirana #1 & OSCAL 2016

Pse biznesi juaj duhet të ketë një blog?

Pse biznesi juaj duhet të ketë një blog?

Si të jeni një lider karizmatik dhe i pushtetshëm

Si të jeni një lider karizmatik dhe i pushtetshëm

ASANA: Aplikacion për menaxhimin e projekteve dhe punës në grup!

ASANA: Aplikacion për menaxhimin e projekteve dhe punës në grup!

3 Avantazhet e Marketingut me Email

3 Avantazhet e Marketingut me Email

Dy shërbime që mund t’ju interesojnë! ProtonMail & Amazon Drive

Dy shërbime që mund t’ju interesojnë! ProtonMail & Amazon Drive

7 arsyet për t’iu bashkuar një rrjeti profesionistësh

7 arsyet për t’iu bashkuar një rrjeti profesionistësh

Sfidat e punësimit për të rinjtë!

Sfidat e punësimit për të rinjtë!

RE: Përmbledhje me komentet & sugjerimet tuaja!

RE: Përmbledhje me komentet & sugjerimet tuaja!

7 këshilla si të gjeni punë nëpërmjet internetit

7 këshilla si të gjeni punë nëpërmjet internetit

6 pyetje përpara se të filloni biznesin ose sipërmarrjen tuaj

6 pyetje përpara se të filloni biznesin ose sipërmarrjen tuaj

Si të qëndrosh mbi shpatullat e gjigandëve!

Si të qëndrosh mbi shpatullat e gjigandëve!

Biznesi: Sa vlen koha e fansave tuaj në Facebook?

Biznesi: Sa vlen koha e fansave tuaj në Facebook?

Si të përballeni me sfidat e suksesit dhe të ardhmen!

Si të përballeni me sfidat e suksesit dhe të ardhmen!

Efektet e dritës blu: Pse nuk duhet ta përdorni celularin para gjumit

Efektet e dritës blu: Pse nuk duhet ta përdorni celularin para gjumit

Mprehe sëpatën para se të fillosh punën!

Mprehe sëpatën para se të fillosh punën!

Pse Facebook ka filluar spastrimin e “Like”-ve nga faqet publike në Facebook?

Pse Facebook ka filluar spastrimin e “Like”-ve nga faqet publike në Facebook?

Si ta hostoj faqen: falas apo me pagesë?

Si ta hostoj faqen: falas apo me pagesë?

Reklamat online: Facebook, Google, LinkedIn, etj!

Reklamat online: Facebook, Google, LinkedIn, etj!

Pse duhet të keni një adresë profesionale?

Pse duhet të keni një adresë profesionale?

Përfitimet e një ditari profesional!

Përfitimet e një ditari profesional!

Si ta shmangni dhimbjen e shpinës në zyrë?

Si ta shmangni dhimbjen e shpinës në zyrë?

Hapësira e punës: 10 dizavantazhet e punës në një zyrë të hapur

Hapësira e punës: 10 dizavantazhet e punës në një zyrë të hapur

Komunikim: Si të kuptoheni me personat e vështirë

Komunikim: Si të kuptoheni me personat e vështirë

Diskutim: Pse nuk më do si klientin tënd?!!

Diskutim: Pse nuk më do si klientin tënd?!!

Si të filloni një blog tuajin!

Si të filloni një blog tuajin!

A e dini nga ju vijnë vizitorët e faqes tuaj?

A e dini nga ju vijnë vizitorët e faqes tuaj?

Alternativat e edukimit online!

Alternativat e edukimit online!

Pse ju duhet një domain name .AL

Pse ju duhet një domain name .AL

Si të krijoni strategjinë tuaj për median sociale

Si të krijoni strategjinë tuaj për median sociale

Qëndrimi ulur na bën vërtet keq për shëndetin?

Qëndrimi ulur na bën vërtet keq për shëndetin?

Nga rrezikohet siguria e privacia juaj online

Nga rrezikohet siguria e privacia juaj online

Këshilla: Si të qëndroni të sigurt online? Pjesa e parë

Këshilla: Si të qëndroni të sigurt online? Pjesa e parë

Si ta zgjeroni rrjetin tuaj profesional në LinkedIn?

Si ta zgjeroni rrjetin tuaj profesional në LinkedIn?

Naill Ferguson: 6 Idetë që i Sollën Mirëqenien Perëndimit

Naill Ferguson: 6 Idetë që i Sollën Mirëqenien Perëndimit

Si ta shfrytëzoni më mirë faqen e Facebook-ut?

Si ta shfrytëzoni më mirë faqen e Facebook-ut?

Kur duhet të postoni online në blog apo mediat sociale?

Kur duhet të postoni online në blog apo mediat sociale?

Çfarë ndodh kur dërgoni fushatë te 100 mijë adresa email!

Çfarë ndodh kur dërgoni fushatë te 100 mijë adresa email!

Pse duhet të keni një faqe zyrtare në Facebook?

Pse duhet të keni një faqe zyrtare në Facebook?

Menaxhimi: Meritat e vërteta të stilolapsit dhe letrës në biznes!

Menaxhimi: Meritat e vërteta të stilolapsit dhe letrës në biznes!

Pse duhet të keni një profil profesional në LinkedIn?

Pse duhet të keni një profil profesional në LinkedIn?

Pse bizneset shqiptare duhet të bëjnë marketing me email?

Pse bizneset shqiptare duhet të bëjnë marketing me email?

Jeni i pushuar! Shenjat që jua tregojnë

Jeni i pushuar! Shenjat që jua tregojnë

Si ndikon interneti në komunikimin tonë?

Si ndikon interneti në komunikimin tonë?

Si të ndiqni profesionistët e preferuar në LinkedIn?

Si të ndiqni profesionistët e preferuar në LinkedIn?
>