Fillimet e biznesit

0  komentet

Kjo është e thyer (This is broken) video nga Seth Godin!

Si t’i shfrytëzoni mundësitë që ju shfaqen me klientët brenda biznesit tuaj?

Në këtë fjalim brilant Seth Godin, në një konferencë TED, e fillon prezantimin me një histori se si kompania mobile me të cilën mbante numrat i kishte ofruar një ulje çmimi (rebate) me kthim fondesh. Por mënyra se si kishin zgjedhur ta bënin procesin e kthimit të fondeve ishte thjesht ‘e thyer’!

Ai vijon të shpjegojë se si rreth nesh ka shumë gjëra të ‘thyera’ por që gjithmonë prezantojnë potencialin që të ‘rregullohen’. Duke u rregulluar ato mund t’i shtojnë vlerë jetës së njerëzve por edhe vetë punës së biznesit apo sipërmarrjes tuaj.

Pezantimi ofron 7 mënyra se si gjërat janë ‘të thyera’ sipas një kategorizimi që Seth e ilustron vërtetë bukur.

Pse gjërat janë të thyera:

  1. Nuk është puna ime (not my job)
  2. Toça egoistë (selfish jerks)
  3. Bota ka ndryshuar (the world changed)
  4. Nuk e dija (I didn’t know)
  5. Nuk jam një peshk (I’m not a fish)
  6. Kontradita (contradictions)
  7. E thyer qëllimisht (broken on purpose)

Kjo nuk është lista definitive, thotë ai, por të paktën është një listë dhe vijimi i prezantimit të tij është ilustrimi i 7 mënyrave që ai ka zbuluar se si gjërat janë ‘të thyera’!

Ju ftoj ta shikoni të plotë këtu.

Në Shqipëri ka shumë shembuj të tillë, por ideja është si mund t’i vëmë këto gjëra ‘të thyera’ në funksion të përmirësimit të jetës dhe nevojave të klientëve tanë. Te faqja ‘jeta osht qef’ gjen vazhdimisht shembuj të problemeve dhe gjërave ‘të thyera’ në këtë vend. Shpresoj t’ju ketë vlejtur sadopak si frymëzim.Gjithashtu mund të lexoni

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>