Si të punoni më pak e të arrini më shumë

Nga: Autorë të ndryshëm minuta lexim | 0 komente2633 lexime


Këshilla – Dëshira për të bërë karrierë mund t’ju shtyjë të punoni më fuqishëm, por kjo nuk është e nevojshme për sa kohë mund të punoni më pak, por me më shumë zgjuarsi. Ndiqni këshillat për të arritur më shumë, duke u përkushtuar për një periudhë të shkurtër në punë

Nëse dëshironi të keni rezultate më të mira në punën tuaj pa punuar më shumë, por duke vepruar me zgjuarsi, atëherë do t’ju duhen këshillat e mëposhtme.

 1. Bëni një listë të gjërave që nuk duhen bërë. Përgatisni një listë të atyre gjërave me të cilat nuk duhet të humbni kohën tuaj, si detyra të panevojshme, takime që nuk duhen, telefonata të kota e të tilla me radhë. Më pas vendoseni pranë listës së gjërave që duhen bërë dhe zbatojini.
 2. Mbani një bllok dhe një stilolaps. Kështu vepronte Tomas Edison, Virxhinia Ulf dhe Çarls Darvin. Ata mbanin kudo që shkonin një bllok shënimi dhe shkruanin idetë që u vinin në mendje. Kjo është një mënyrë e mirë për të gjetur ide të reja dhe për të nxitur kreativitetin tuaj në çdo aspekt të jetës.
 3. Prezantimi. Gjeni një mënyrë për të përshkruar se kush jeni, çfarë bëni dhe se si një tjetër mund të përfitojë prej talenteve tuaja brenda 30 sekondave. Më pas pakësojeni sasinë e nevojitur të kohës në 15 sekonda. Praktikojeni që të dukeni të ndershëm, koncizë dhe interesantë.
 4. Krijoni një rutinë. Përpiquni ta filloni ditën në të njëjtën mënyrë. Nëse punoni nga shtëpia, bëni një ecje të shkurtër përpara se të nisni nga puna. Pini një filxhan çaji, lexoni ose meditoni më parë. Duke krijuar një rutinë do të lehtësoni mendjen, trupin dhe shpirtin.
 5. Krijoni një mbyllje. Duhet të dini se kur do të ndaloni së punuari. Përpiquni t’i jepni fund çdo dite pune sipas të njëjtës mënyrë. Rregulloni tavolinën e punës, sistemoni kompjuterin dhe bëni një listë të gjërave që ju duhen për nesër.
 6. Mësohuni me zhgënjimet. Duhet të keni të qartë se disa gjëra nuk shkojnë sipas dëshirave apo planeve tuaja. Jini të përgatitur për çdo rast dhe kini një mënyrë për të mos u ndikuar shumë nga të papriturat e hidhura.
 7. Mësoni. Bëhuni enciklopedi njerëzore me plot dije. Bëni pyetje. Dilni me njerëz të zgjuar. Lexoni. Dëgjoni audio-libra. Hyni në leksione të ndryshme. Vetëm përmes dijes e bëni jetën më interesante dhe më të gjatë.
 8. Pranoni dështimin. Nëse nuk dështoni gjëkundi, atëherë nuk po eksperimentoni asgjë të re. Kjo do të thotë se nuk do të arrini kurrë shumë larg në biznes dhe se ndiqni rrugën e sigurt, por që nuk ju çon shumë larg.
 9. Kontrolloni kalendarin. Sigurohuni që të jenë të përqendruar në një ose dy përparësi tuajat. Pyeteni veten nëse është kjo mënyra sesi doni ta kaloni kohën tuaj. Mos harroni se ju jeni kalendari i vetes suaj, respektoni oraret, datat dhe takimet.
 10. (Mos) Jini paranojak. Kohët e mira nuk zgjasin, por as ato të këqija. Bëjini llogaritë për të dyja rastet dhe veproni siç duhet.
 11. Afatet. Kurrë mos thoni se mund ta mbaroni punën përpara një afati, thjesht dorëzojeni përpara kohe dhe do të dukeni si heronj.
 12. Jini të shpejtë, por mos nxitoni. Askush nuk do të donte që të nxitoheshit në punë, sepse nxitimi shoqërohet me efekte anësore të gabimeve, ndërsa të qenët i shpejtë, është saktësi dhe kohë në një rezultat të vetëm të pëlqyeshëm.
 13. Përgjigjuni telefonatave dhe email-eve shpejt. Edhe nëse i shkruani se do ta kontaktoni më vonë, rëndësi ka të ktheni përgjigje të shpejtë brenda 24 orëve, sepse kështu njerëzit do ta vlerësojnë më shumë përpjekjen tuaj.
 14. Qeshni çdo ditë 10 minuta. E qeshura ju çliron nga stresi dhe e bën mendjen tuaj të funksionojë më pastër dhe më qartë. Qeshni të paktën 10 minuta çdo ditë dhe do të jeni më efektiv në punë.
 15. Bëni një ditë pushim. Pavarësisht sesa këmbëngulës jeni për të përfunduar punët, mos harroni, një ditë pushim është tepër e nevojshme dhe e domosdoshme. Bëni aktivitete jashtë punës që ju tërheqin shumë, të cilat nuk keni pasur mundësinë t’i ushtroni prej punës.
 16. E diela mbrëma ... Është diçka që ndodh te 99 për qind e njerëzve, ankthi që i kaplon të dielën në pasdite për ditën e ardhshme, që është e hëna e famshme e kthimit në punë. Shumica e njerëzve e përjetojnë këtë ndjesi vazhdimisht, që nga ditët e shkollës deri në daljen në pension. E hëna na thërret!

*Burimi: Time

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Si mund të zgjidhni mes dy punëve?

Si mund të zgjidhni mes dy punëve?

Suksesi në jetë qëndron te inteligjenca emotive

Suksesi në jetë qëndron te inteligjenca emotive

7 zakonet e njerëzve shumë të suksesshëm, sipas një njeriu që shpenzoi 5 vite duke i studiuar ata

7 zakonet e njerëzve shumë të suksesshëm, sipas një njeriu që shpenzoi 5 vite duke i studiuar ata

Anketë: Çfarë aplikacioni/programi përdorni për të qenë prodhimtarë?

Anketë: Çfarë aplikacioni/programi përdorni për të qenë prodhimtarë?
>