• Kreu
 • /
 • Blog
 • /
 • Karriera
 • /
 • Suksesi në një intervistë pune, 6 rregullat që duhet të ndiqni

Suksesi në një intervistë pune, 6 rregullat që duhet të ndiqni

Nga: Autorë të ndryshëm minuta lexim | 0 komente3356 lexime


Këshilla – Pavarësisht aftësive dhe përvojave të punës që keni pasur në një fushë të caktuar, kur viheni në kërkim të një pune të re duhet të keni parasysh që të bëni përshtypje të mirë gjatë një interviste pune. Ja se si…

Nëse jeni në kërkim të një pune, ose po dërgoni një duzinë me CV çdo ditë, dëshirojmë t’ju japim disa këshilla për të përballuar sa më mirë momentin e intervistës, sepse një kurrikulum i strukturuar mirë duhet të shoqërohet edhe me ndonjë masë tjetër për t’u vlerësuar sa më mirë mbi aftësitë që dispononi. Ja gjashtë rregulla që duhet të ndiqni, sipas përvojës së Lauren Ferrara, përzgjedhëse e punëkërkuesve në një agjenci në Nju Jork.

Rregulli 1: kurrë mos u prezantoni me vonesë në intervistë pune

Nuk pranohet asnjë minutë vonesë nga orari i caktuar. Kjo, për shkak se nëse nuk arrini me vonesë, mjaftojnë 10-15 minuta për të dhënë një përshtypje serioziteti që do të vlerësohet shumë nga përzgjedhësit tuaj dhe mbi të gjitha, do të krijoni idenë se jeni shumë të interesuar për pozicionin e punës që ju kanë propozuar.

Rregulli 2: kujdesuni për pamjen

Femrat nuk duhet të veshin taka shumë të larta, minifund, të trukohen në mënyrë të ekzagjeruar, ndërsa meshkujt duhet të bëjnë kujdes me xhelin e flokëve; zgjidheni veshjen tuaj me shumë kujdes. Nëse bëhet fjalë për një punë në zyrë, zgjidhni të vishni një kostum klasik. Por nëse jeni të interesuar për t’u punësuar te një agjenci krijuese, jini origjinal, sepse përgjithësisht ambienti është më pak formal dhe kështu që mund të vishni diçka trendi, por gjithmonë duke u kushtuar shumë vëmendje detajeve.

Rregulli 3: përgatisni një lloj skalete

Për të shprehur sa më mirë formimin, aftësitë dhe eksperiencat në punë, përgatisni një skaletë të vogël për ta referuar me natyrshmëri. Merrni me vete përpara një kopje të CV-së, por të reduktuar, në mënyrë që ta analizoni së bashku me personin që do t’ju marrë në pyetje.

Rregulli 4: buzëqeshni

Jepni përshtypjen e sinqeritetit dhe të gadishmërisë për takimin; Klima e agjencisë është shumë e kushtëzuar nga raportet me kolegët dhe nëse tregoheni një person miqësor, do të keni mundësi më të mëdha për t’u përzgjedhur dhe për t’u bërë pjesë e grupit të punës.

Rregulli 5: përpiquni që të mbani nën kontroll ankthin dhe nervozizmin

Aftësia për të fshehur stresin është një nga karakteristikat më të kërkuara nga shumë agjenci, sepse do të thotë se në të ardhmen do të mund ta menaxhoni punën edhe në momentet më me tension, dhe kjo do të jetë një pikë e mirë në favorin tuaj.

Rregulli 6: jini gjithmonë të sinqertë dhe transparentë

Nëse dëshironi të dilni nga vështirësitë, tregohuni të gatshëm që të mësoni të dëgjoni udhëzimet që do t’ju japin, sepse kjo do të thotë se jeni persona të hapur përballë përvojës së punës. Kjo, sigurisht se është edhe një arsye për rritje personale, por mbi të gjitha profesionale.

Por si mund të përgjigjeni efektivisht në një intervistë pune?

 • Mësoni të përdorni strategji efektive për ta kuptuar dhe për ta trajtuar sa më mirë një intervistë.
 • Vlerësojeni një intervistë nga pozicioni i intervistuesit, për t’iu përgjigjur më mirë pyetjeve.
 • Përdorni gjuhën e trupit dhe impresionin e parë për një sukses të vazhdueshëm të intervistës.
 • Përzgjidhni fjalët e duhura dhe formulojini ato në mënyrën e duhur, duke përdorur taktika të suksesshme, për një bashkëbisedim efektiv gjatë intervistës.
 • Përgjigjuni në mënyrë konfidenciale ndaj pyetjeve në një intervistë, duke përdorur strategjitë më të mira.
 • Kushtojini rëndësi edhe fundit të intervistës.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Etiketa


Gjithashtu mund të lexoni

Si mund të zgjidhni mes dy punëve?

Si mund të zgjidhni mes dy punëve?

Përse rutina 8-orarëshe e punës nuk po funksionon

Përse rutina 8-orarëshe e punës nuk po funksionon

Mirësevini në Podcastin e 25të të Karrierës!

Mirësevini në Podcastin e 25të të Karrierës!

Zhurmat, shpërqendrimi më i madh i punonjësve në zyra

Zhurmat, shpërqendrimi më i madh i punonjësve në zyra
>