Si të filloni një blog tuajin!

Nga: Elvis Plaku minuta lexim | 0 komente3213 lexime


Më bëri përshtypje që kur e lexova dhe ndaj desha t’ju ofroj edhe juve sugjerimin e një mikut tim nga universiteti – Joel Wilson – i cili në një shkrim të mëhershëm shprehet kështu:

“Sfida e publikimit online nuk qëndron te:

  1. Zgjedhja e kompozimit grafik
  2. Zbukurimi i faqes
  3. Shtimi i funksioneve (widgets)
  4. Konceptimi super i qartë

Vështirësia kryesore është vendimi për të publikuar. Krijimi i një shkrimi/postimi dhe publikimi i tij online. Mposhtja e frikës që ajo çfarë ke shkruar do të dalë në dritë!

Madje nuk ka të bëjë as me përsosmërinë. Por vetë akti i krijimit të diçkaje fillon atë që quhet “momentum” – lëvizje e cila më pas, me kalimin e kohës, sjell përmirësimin e asaj çfarë publikon në vazhdim.”

Më tej ai përmend rastin e dy mjeshtrave të marketingut – Seth Godin dhe Bob Lefsetz të cilët prej vitesh postojnë nëpër faqet e tyre dhe nuk kërkojnë thjesht të bëjnë një fushatë të suksesshme por të ndërtojnë një marrëdhënie me lexuesin e tyre.

Personalisht, sfida ime me këtë faqe është të shkruaj diçka të re çdo javë, pra një shkrim të ri. Dhe ndonëse nuk kam mundur t’i përmbahem 100% këtij objektivi, por falë ndihmës së miqve dhe mbështetësve besoj se do ta tejkaloj këtë objektiv.

Po për ju, cila është sfida më e madhe për sa i përket publikimit online?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

7 mësime nga përdorimi i 4 platformave të ndryshme brenda një jave

7 mësime nga përdorimi i 4 platformave të ndryshme brenda një jave

Shkrimet më të lexuara të 2017-ës

Shkrimet më të lexuara të 2017-ës

Dy konferenca dhe webinari i parë!

Dy konferenca dhe webinari i parë!

Mirësevini në Podcastin e 25të të Karrierës!

Mirësevini në Podcastin e 25të të Karrierës!
>