• Kreu
  • /
  • Blog
  • /
  • Etika
  • /
  • 10 rregulla mbi veshjen në mjedisin e punës

10 rregulla mbi veshjen në mjedisin e punës

Nga: Autorë të ndryshëm minuta lexim | 0 komente7247 lexime


Disa rregulla apo këshilla si të përmirësoni veshjen tuaj në mjedisin e punës dhe disa truke të vogla që të përcillni imazhin e një punonjësi të denjë.

Veshja në punë

Etika e veshjes ne punePërzgjedhja e një veshjeje të duhur për t’u paraqitur në punë duhet të përmbajë dy elemente kryesore, së pari, duhet të jetë serioze dhe së dyti, e rehatshme. Një kombinim i mirë mes këtyre të dyjave nuk është shumë i thjeshtë. Ja disa këshilla si të harmonizoni më së miri eleganten dhe të rehatshmen për të kaluar sa më mirë në orët e punës.

1. Nëse do të vishni xhinse, kombinojini me ngjyra

Çelësi i këtij stili është t’i kombinoni pantallonat xhins me një këmishë me ngjyra të gjalla. Xhinsi nuk do t’ju bëjë të dukeni më pak seriozë, por do t’ju japë një pamje praktike të harmonizuar mirë me prerjet e sakta të këmishës.

2. Shprehni personalitetin nëpërmjet ngjyrave

Nëse dëshironi t’u përcillni të tjerëve karakterin tuaj nëpërmjet veshjes, ka një mënyrë shumë të thjeshtë për ta bërë këtë: ngjyrat. Blini rroba me ngjyrat tuaja të preferuara dhe me kalimin e kohës do të bëhet e dukshme edhe për të tjerët se cilat janë ngjyrat tuaja të preferuara dhe çfarë kërkoni të përcillni përmes tyre. Mos harroni të tregoheni të kujdesshëm që gjithnjë të bëni kombinimin e duhur që ta neutralizojë ngjyrën, pa e bërë atë të dukshme deri në pikën e bezdisjes për syrin.

3. Vishni një kostum pa kollare

Nëse kërkoni një pamje klasike dhe që ju paraqet si një punonjës serioz e të rafinuar, kostumi është zgjedhja më e mirë. Por një kostum pa kollare është akoma më mirë. Përse? Sepse kur dikush punon, ai kërkon të jetë sa më i qetë dhe në gjendje të mirë që të përqendrohet në punë. Nëse mbani gjatë gjithë kohës kollaren veshur, ose nuk po punoni shumë ose puna juaj nuk është aq e lodhshme sa ç’e mendoni.

4. Përzieni dhe kombinoni dizajnët

Kushtojini shumë rëndësi kombinimit të pjesës së poshtme dhe të sipërme të veshjes, sigurohuni që të ketë përshtatje dhe lidhje mes tyre. Dizajnët përcjellin mesazhe të forta në aspektin pamor, shfrytëzojeni këtë mundësi për të përçuar copëza të vogla të dhënash për ju.

5. Zgjidhni këpucë të mira

Përtej shprehjes që njeriu duket nga këpucët që vesh, zgjidhni një palë këpucë të mira dhe të shtrenjta që ta përmbledhin pamjen tuaj sa më bukur. Nëse ka ndonjë aksesor që i vë pikën mbi “i” veshjes së dikujt, këto janë pikërisht këpucët. Zgjidhini në ngjyra jo të ndezura, që të mos tërheqin më shumë sesa duhet vëmendjen.

6. Kujdes me parfumin

Askujt nuk do t’i pëlqente ta gjente veten me dikë tjetër në një ashensor dhe të mos mund të merrte frymë prej dy faktorëve: mungesës së parfumit dhe teprimit me të. Në të dyja rastet duhet të jeni të vëmendshëm. Parfumi i duhur do t’ju japë pamje të rregullt, por sekreti është të gjeni atë që ju përshtatet më së miri.

7. Vini një orë normale

Lërini orët e shtrenjta për raste të veçanta. Në mjedisin e punës nuk ka vend për mburrje. Zgjidhni orën që është e rehatshme, e këndshme për syrin, por që njëkohësisht nuk ka lidhje me luksin.

8. Çantat dhe valixhet

Po aq të rëndësishme sa pjesa tjetër e veshjes suaj, janë edhe çantat apo valixhet e punës. Mbani çanta serioze, por që nuk janë të dala mode. E njëjta gjë vlen edhe për valixhet, pasi në një farë mënyre tregojnë etikën e punës.

9. Fundet dhe fustanet

Fundet përpiquni të kenë gjatësi që arrin deri te gjuri, më të shkurtra do të duken një ekzagjerim i pavend, nga ana tjetër fustanet duhet të jenë sa më elegante, por edhe zyrtare. Mbi të gjitha ka rëndësi që ju të ndiheni mirë teksa i mbani veshur.

10. Makijazhi

Jepini fytyrës suaj pamjen që duhet, as shumë e ngarkuar, por as shumë e thjeshtë. Përdorni elementet kryesore të makijazhit, duke krijuar një harmoni mes tyre.

Truke

Si të përcillni idenë se po punoni shumë

1. Kurrë mos ecni pa një dokument ndër duar. “Ku janë shkresurinat, është edhe puna”, kjo është motoja në mjedisin e punës.

2. Përdorni kompjuterin për t’u dukur të zënë. Mund të jeni duke hartuar raportin më të fundit, po kontrolloni email-in apo po luani ndonjë lojë, këtë vetëm ju dhe historia e kërkimeve do ta dijë.

3. Mbajeni tavolinën rrëmujë. Ku ka rregull, nuk ka punë, kjo është logjika kryesore që kanë punëdhënësit. Mbajeni tavolinën gjithnjë rrëmujë dhe do të dukeni shumë të ngarkuar.

4. Përdorni mesazhet zanore. Askush nuk rri me celular ndër duar teksa do të duket shumë i dhënë pas punës. Për këtë arsye përdorni sekretarinë telefonike dhe mesazhet zanore.

5. Jepini vetes një pamje të paduruar. Nëse po kërkoni t’i bëni përshtypje shefit apo jeni aq i përfshirë nga shpejtësia e punës saqë nuk mund të prisni teksa faqja e dokumentit del nga printeri, këtë nuk kemi nga ta mësojmë, megjithatë provojeni.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Etika: Si të silleni në mbledhjet e zyrës

Etika: Si të silleni në mbledhjet e zyrës

Gjashtë arsye përse duhet ta nisni ditën herët çdo mëngjes

Gjashtë arsye përse duhet ta nisni ditën herët çdo mëngjes

Tre arsye shkencore se pse jeni gjithnjë me vonesë

Tre arsye shkencore se pse jeni gjithnjë me vonesë

Probleme me kolegët? Ja si t’i zgjidhni

Probleme me kolegët? Ja si t’i zgjidhni
>