Vlera dhe ide marketingu veror për bizneset!

Nga: Elvis Plaku minuta lexim | 0 komente2589 lexime


Vera mund të duket si një nga periudhat e ‘vdekura’ për mjaft biznese, sidomos nëse ju ofroni produkte dhe shërbime fizike që mund të aksesohen vetëm në dyqanin/pikën tuaj.

Sigurisht, dihet që vera është koha kur njerëzit orientohen më shumë nga pushimet, zbavitja dhe relaksi, ndaj jo gjithmonë mendojnë të blejnë produkte/shërbime që nuk i kanë aq të domosdoshme!

Personalisht gjykoj se vera ka një vlerë të veçantë që mund të shfrytëzohet me pak kreativitet!

Vera është mbase periudha e vetme kur klientët tuaj potencialë kanë kohën dhe qetësinë t’ju kushtojnë sado pak vëmendje për të kuptuar dhe mësuar më shumë rreth produkteve/shërbimeve tuaja. E theksoj, ata kanë kohën për t’u informuar/edukuar jo detyrimisht për t’u mbushur me reklama!

Pra, vera mund të jetë koha kur ata mund t’i kushtojnë ca më shumë vëmendje informimit mbi vlerat dhe zgjidhjet që ju i ofroni jetës së tyre.  Dhe gjasat janë që ata do t’ju kushtojnë edhe më shumë vëmendje nëse ju ia ofroni në mënyrë:

  • informative,
  • edukative, dhe/ose
  • zbavitëse!

Atëherë cilat do ishin disa alternativa apo ide se si mund ta kthenit verën tuaj në një periudhë të frytshme për ju dhe klientët tuaj ekzistues dhe potencialë?

Këto do ishin disa sugjerime konkrete:

  • Vijoni të publikoni materiale edukative/zbavitëse (jo reklama) në kanalet e ndryshme;
  • Ofroni këshilla dhe sugjerime konkrete për nevojat e klientëve tuaj, edhe nëse nuk kanë lidhje direkt me brandin tuaj;
  • Testoni formate apo kanale komunikimi që nuk i keni provuar shumë;
  • Krijoni gara apo lojëra zbavitëse;
  • Shpërndani dhurata falënderimi (+informacione);
  • Sponsorizoni aktivitete apo ide të reja që mbase nuk do kishin aq vlerë gjatë periudhave të tjera;
  • etj.

Si mendoni? Çfarë sugjerimesh të tjera keni?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Etiketa


Gjithashtu mund të lexoni

SEO: 12 arsye pse lidhjet thyehen (broken links) dhe 14 mënyra si mund t’i riparoni ato për faqen tuaj!

SEO: 12 arsye pse lidhjet thyehen (broken links) dhe 14 mënyra si mund t’i riparoni ato për faqen tuaj!

Video: Si të shihni prirjen e kërkimeve me Google Trends

Video: Si të shihni prirjen e kërkimeve me Google Trends

Si të arrini një audiencë të lartë me një fushatë marketingu

Si të arrini një audiencë të lartë me një fushatë marketingu

Testimi A/B: Si ta rrisni performancën e marketingut tuaj me metoda shkencore

Testimi A/B: Si ta rrisni performancën e marketingut tuaj me metoda shkencore
>