Open Source Conference Albania, 18-19 maj

Nga: Autorë të ndryshëm minuta lexim | 0 komente758 lexime


Kjo është një ftesë për të gjithë entuziastët e Open Source që t’i bashkohen në Tiranë edicionit të 6-të të Open Source Conference Albania që do të mbahet më 18 dhe 19 maj.

Konferenca e parë ndërkombëtare e këtij lloji në Shqipëri, do të mbahet për të gjashtin vit radhazi, për të promovuar‘software freedom’, ‘open source software’, ‘online privacy’, ‘free culture’ dhe ‘open knowledge’, në nivel lokal dhe në Rajon.

Ashtu si në edicionet e mëparshme, konferenca premton të mbledhë folës nga vende dhe komunitete të ndryshme, për të ndarë njohuritë dhe për të shkëmbyer ide mbi interesat tona të përbashkëta: ‘teknologji të hapura’ dhe ‘të dhëna të hapura’. Konferenca pritet të ketë një shumëllojshmëri bisedimesh dhe prezantimesh, ‘workshope’ dhe stenda informacioni në të dy ditët, nga ora 09:00 deri në orën 18:00.

Mozilla, LibreOffice, Wikipedia, openSUSE, phpList, Nextcloud, janë vetëm disa nga projektet që OSCAL mirëpret çdo vit dhe pjesëmarrësit mund të njihen më mirë.

Ftojmë gjithë të interesuarit të informohen më tej rreth Open Source dhe programeve të ndryshme që ruajnë privatësinë dhe janë zëvendësues të aplikacioneve që ne i përdorim tashmë si Slack, Whatsapp etj.

Tema e sivjetme është ‘ETHICAL TECH’. Makinat pa shoferë, inteligjenca artificiale, asistentë personalë, algoritme, ekonomia e pushtetit të fuqizuar nga aplikacionet dhe luftërat që luftuan me dronë dhe robotë u prezantuan si mjete për ta bërë jetën tonë më të mirë. E kundërta ndodh! Rrjetet sociale tani po ndikojnë në zgjedhjet dhe demokracitë, ‘gadgets’ automatizojnë shtëpitë tona duke na spiunuar. Sikur kjo të mos jetë e mjaftueshme, platformat dhe aplikacionet ‘cool’ tashmë kanë krijuar një brez të të rinjve që luftojnë për mbijetesën e tyre financiare si pjesë e pjesëmarrjes së tyre në ‘gig economy’. Këtë vit ne reflektojmë për atë që kemi nevojë për teknologjinë tonë. Ne besojmë se një mënyrë drejt këtij realiteti të ri dhe më të mirë është përdorimi i mjeteve FREE & Open Source! Ky edicion i OSCAL është një thirrje për të reflektuar mbi atë që ne vërtetë kemi nevojë. Le të vendosim midis “teknologjisë më të mirë” dhe “teknologjisë etike” që punon për ne, jo kundër nesh! I tronditur nga tema e nxehtë? Bëhu pjesë e edicionit të këtij viti duke aplikuar këtu!  Gjithkush gjithnjë në kontakt me teknologjinë kualifikohet për të ardhur dhe për të ndarë përvojën e tyre me ne 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Etiketa


Gjithashtu mund të lexoni

I keni parë kurset tona online?

I keni parë kurset tona online?

Konferencë: Bëhuni pjesë e “Balkan FLOSStival”, 5-6 dhjetor 2020

Konferencë: Bëhuni pjesë e “Balkan FLOSStival”, 5-6 dhjetor 2020

Ofertë: Menaxhoni mediat sociale me Publer – kompani shqiptare në AppSumo

Ofertë: Menaxhoni mediat sociale me Publer – kompani shqiptare në AppSumo
>