fbpx

Ja pse mesazhet tuaja me email përfundojnë në SPAM?

Nga: Elvis Plaku19 Janar 2019 | 0 komente


Rishtazi po flisja me një mikun tim i cili po më ​shprehte një shqetësim të mirëfilltë për mesazhet e tij me email të cilat shpesh përfundonin në dosjen SPAM të personave me të cilët po komunikonte.

​Ndonëse ky problem mund të mos jetë ​i vërtetë për mesazhet individuale, ai është vërtetë stres kur ke një biznes apo buletin (newsletter) dhe ke nevojë të komunikosh në masë (marketing me email) me klientët apo bizneset e tjera.

​Nëse ky është rasti juaj, atëherë kjo jo çështja e SPAM mund të jetë një ‘kokëçarje’ e vërtetë që nuk ​ju kushton thjesht kohë, por edhe para!

Ndërkohe, ky miku im, si çdo biznes serioz, përdor një shërbim për dërgimin e email që e lejon të komunikojë brenda doman-it të vetë.

Pra mesazhet që dërgon nisen nga domain-i i biznesit, p.sh. [email protected] apo [email protected]znesijuaj.al

Pra nuk bëhet fjalë për një adresë individuale si ato që ofrohen nga Gmail; Hotmail; Yahoo; etj.

​Shërbimi që i sugjerova ishte mbase edhe zgjidhja më e thjeshtë dhe e shpejtë për rastin e tij, që ​ju sugjeroj ta provoni edhe ​për ​rastin tuaj.

Ky nuk është shërbimi i vetëm por është shumë i mirë për të kuptuar pse mesazhet individuale apo ato në masë përfundojnë apo jo në SPAM.

Komunikimi me email nuk pritet të ndryshojë apo zëvendësohet ​së shpejti. Pavarësisht pretendimeve të gjithë kompanive të reja që ofrojnë platforma komunikimi, fakti është që për sa kohë që do ​jeni duke përdorur internetit, do ​t'ju duhen një ose dy shërbime të cilat do t’i ​keni si bazën ​tuaj të komunikimit virtual. Adresat e email nuk kanë humbur vlerën që kur është krijuar interneti dhe vijojnë të shërbejnë si themeli për shumicën dërmuese të shërbimeve apo platformave të tjera që ekzostojnë aktualisht në internet.

Testohuni me Mail-Tester.com

Mail-Test.com është një shërbim që personalisht e përdor periodikisht për të testuar nëse mesazhet që dërgohen për fushatat e marketingut me email që dërgohen për nevojat e brendshme apo të klientëve të mi përmbushin kriteret minimale të dërgimit. Synimi është si të ulim probabilitetin që mesazhet e dërguara mos të përfundojnë në dosjet SPAM të marrësve.

Hapat që duhen ndjekur janë vërtetë shumë të thjeshtë:

 • 1
  ​Vizitoni faqen dhe kopjoni adresën e përkohshme që ju sugjerohet
 • 2
  ​Krijoni një email brenda adresës tuaj dhe dërgojeni te adresa e testimit
 • 3
  ​Bëni verifikimin e mesazhit që dërguat te Mail Tester.
 • 4
  ​Analizoni raportin dhe ndiqni këshillat që ju sugjerohen aty për të përmirësuar dërgimin e mesazheve tuaja. Sa më afër notës 10 të jeni aq më mirë është.
 • 5
  ​Nëse nuk arrini t’i bëni ndryshimet vetë, atëherë kontaktoni një specialist.
play

Ky miku im fillimisht kishte një notë 0.4 nga 10 që është maksimalja. Me pak ndryshime dhe konfigurime brenda domain-it të vetë arriti ta rriste në 8 nga 10.

Edhe testi që bëra vetë për efekt të këtij shkrimi më tregoi që rishtazi isha futur në një prej listave që filtrojnë SPAM, rrjedhimisht do më duhet ta ndjek pasi aktualisht kam marrë notën 7 nga 10 🙁

Në përfundim

Mos u mërzisni nëse nuk merrni një notë 10 në çdo rast sepse kjo nuk është e domosdoshme në shumicën e rasteve, por të paktën tani keni një mënyrë për të kuptuar se pse mesazhet tuaja po ju përfundojnë në SPAM.

A keni ndonjë sugjerim apo shërbim tjetër që ju e keni përdorur për të testuar dërgimin e mesazheve tuaja me email? Atëherë mos nguroni ta ndani me ne te komentet këtu poshtë.

Dërgime ta mbara!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

7 mënyra për të qenë një lider i suksesshëm

7 mënyra për të qenë një lider i suksesshëm

A jeni bërë gati për festat e fundvitit?

A jeni bërë gati për festat e fundvitit?

Si kategorizohen faqet e biznesit?

Si kategorizohen faqet e biznesit?

Mozilla Tech Speakers Tirana #1 & OSCAL 2016

Mozilla Tech Speakers Tirana #1 & OSCAL 2016

Pse biznesi juaj duhet të ketë një blog?

Pse biznesi juaj duhet të ketë një blog?

Si të jeni një lider karizmatik dhe i pushtetshëm

Si të jeni një lider karizmatik dhe i pushtetshëm

ASANA: Aplikacion për menaxhimin e projekteve dhe punës në grup!

ASANA: Aplikacion për menaxhimin e projekteve dhe punës në grup!

3 Avantazhet e Marketingut me Email

3 Avantazhet e Marketingut me Email

Dy shërbime që mund t’ju interesojnë! ProtonMail & Amazon Drive

Dy shërbime që mund t’ju interesojnë! ProtonMail & Amazon Drive

7 arsyet për t’iu bashkuar një rrjeti profesionistësh

7 arsyet për t’iu bashkuar një rrjeti profesionistësh

Sfidat e punësimit për të rinjtë!

Sfidat e punësimit për të rinjtë!

RE: Përmbledhje me komentet & sugjerimet tuaja!

RE: Përmbledhje me komentet & sugjerimet tuaja!

7 këshilla si të gjeni punë nëpërmjet internetit

7 këshilla si të gjeni punë nëpërmjet internetit

6 pyetje përpara se të filloni biznesin ose sipërmarrjen tuaj

6 pyetje përpara se të filloni biznesin ose sipërmarrjen tuaj

Si të qëndrosh mbi shpatullat e gjigandëve!

Si të qëndrosh mbi shpatullat e gjigandëve!

Biznesi: Sa vlen koha e fansave tuaj në Facebook?

Biznesi: Sa vlen koha e fansave tuaj në Facebook?

Si të përballeni me sfidat e suksesit dhe të ardhmen!

Si të përballeni me sfidat e suksesit dhe të ardhmen!

Efektet e dritës blu: Pse nuk duhet ta përdorni celularin para gjumit

Efektet e dritës blu: Pse nuk duhet ta përdorni celularin para gjumit

Mprehe sëpatën para se të fillosh punën!

Mprehe sëpatën para se të fillosh punën!

Pse Facebook ka filluar spastrimin e “Like”-ve nga faqet publike në Facebook?

Pse Facebook ka filluar spastrimin e “Like”-ve nga faqet publike në Facebook?

Si ta hostoj faqen: falas apo me pagesë?

Si ta hostoj faqen: falas apo me pagesë?

Reklamat online: Facebook, Google, LinkedIn, etj!

Reklamat online: Facebook, Google, LinkedIn, etj!

Pse duhet të keni një adresë profesionale?

Pse duhet të keni një adresë profesionale?

Përfitimet e një ditari profesional!

Përfitimet e një ditari profesional!

Si ta shmangni dhimbjen e shpinës në zyrë?

Si ta shmangni dhimbjen e shpinës në zyrë?

Hapësira e punës: 10 dizavantazhet e punës në një zyrë të hapur

Hapësira e punës: 10 dizavantazhet e punës në një zyrë të hapur

Komunikim: Si të kuptoheni me personat e vështirë

Komunikim: Si të kuptoheni me personat e vështirë

Diskutim: Pse nuk më do si klientin tënd?!!

Diskutim: Pse nuk më do si klientin tënd?!!

Si të filloni një blog tuajin!

Si të filloni një blog tuajin!

A e dini nga ju vijnë vizitorët e faqes tuaj?

A e dini nga ju vijnë vizitorët e faqes tuaj?

Alternativat e edukimit online!

Alternativat e edukimit online!

Pse ju duhet një domain name .AL

Pse ju duhet një domain name .AL

Si të krijoni strategjinë tuaj për median sociale

Si të krijoni strategjinë tuaj për median sociale

Qëndrimi ulur na bën vërtet keq për shëndetin?

Qëndrimi ulur na bën vërtet keq për shëndetin?

Nga rrezikohet siguria e privacia juaj online

Nga rrezikohet siguria e privacia juaj online

Këshilla: Si të qëndroni të sigurt online? Pjesa e parë

Këshilla: Si të qëndroni të sigurt online? Pjesa e parë

Si ta zgjeroni rrjetin tuaj profesional në LinkedIn?

Si ta zgjeroni rrjetin tuaj profesional në LinkedIn?

Naill Ferguson: 6 Idetë që i Sollën Mirëqenien Perëndimit

Naill Ferguson: 6 Idetë që i Sollën Mirëqenien Perëndimit

Si ta shfrytëzoni më mirë faqen e Facebook-ut?

Si ta shfrytëzoni më mirë faqen e Facebook-ut?

Kur duhet të postoni online në blog apo mediat sociale?

Kur duhet të postoni online në blog apo mediat sociale?

Çfarë ndodh kur dërgoni fushatë te 100 mijë adresa email!

Çfarë ndodh kur dërgoni fushatë te 100 mijë adresa email!

Pse duhet të keni një faqe zyrtare në Facebook?

Pse duhet të keni një faqe zyrtare në Facebook?

Menaxhimi: Meritat e vërteta të stilolapsit dhe letrës në biznes!

Menaxhimi: Meritat e vërteta të stilolapsit dhe letrës në biznes!

Pse duhet të keni një profil profesional në LinkedIn?

Pse duhet të keni një profil profesional në LinkedIn?

Pse bizneset shqiptare duhet të bëjnë marketing me email?

Pse bizneset shqiptare duhet të bëjnë marketing me email?

Jeni i pushuar! Shenjat që jua tregojnë

Jeni i pushuar! Shenjat që jua tregojnë

Si ndikon interneti në komunikimin tonë?

Si ndikon interneti në komunikimin tonë?

Si të ndiqni profesionistët e preferuar në LinkedIn?

Si të ndiqni profesionistët e preferuar në LinkedIn?
>