Stresi: cilat janë pasojat më të tmerrshme që ai sjell?

Nga: Autorë të ndryshëm minuta lexim | 1 komente lexime


Për ata që ende s’e dinë apo që nuk u ka interesuar ndonjëherë, mund të themi se stresi rezervon plot "shaka" të pakëndshme. Në fakt, nëse nivelet e tensionit dhe të ankthit nuk mbahen nën kontroll, rreziqet që i kanosen shëndetit prej tij janë tepër të mëdha. Njihuni me disa nga pasojat që ai sjell, të cilat duhet t'i merrni në konsideratë.

Pasojat e stresit dallohen me:


1. Lodhje

Stresi shkakton lodhje, dhe shumë madje. Pas adrenalinës së momenteve të para të stresit, trupi kërkon të mbajë një ekuilibër të duhur, pra të vetëkontrollohet, por në këtë mënyrë, ai lodhet shumë duke qenë se kundërvepron ndaj trurit dhe mendjes.


2. Probleme me dëshirën seksuale 

Truri impenjohet që të zgjidhë arsyen e shkakut të stresit, ndërsa emocionet janë konfuze. Por, mbi të gjitha, në kushtet e një stresi të fortë, rrezikohet të humbisni disa aspekte të jetës, personale ose në çift. Dëshira seksuale ka të ngjarë që të ndikojë negativisht në jetën intime.


3. Probleme me tretjen

Janë të shumtë personat që e vuajnë stresin në mënyrë të bezdisshme, me probleme në sistemin tretës, dhembje barku dhe vështirësi të tilla si përzierje, vjellje e deri aciditet në stomak e gastrit.


4. Shenja në lëkurë 

Tensioni nuk i bën mirë as lëkurës. Ngjyra e saj zbehet, shkëlqimi venitet dhe në sipërfaqe dalin puçrra, por edhe rrudha.


5. Humbje të kujtesës

Kur njeriu kalon një ngarkesë të fortë me stres ose një periudhë ankthi të tejzgjatur, truri mund të humbasë disa nga funksionet e tij, e sidomos atë të kujtesës.


6. Shëndoshje 

Duke u stresuar, duke i kushtuar pak vëmendje vetvetes, duke ngrënë në mënyrë jo të rregullt, duke bërë pak aktivitet fizik, ka shumë mundësi që të shëndosheni si kurrë më parë.


7. Net pa gjumë

Shqetësimet dhe tensioni, streset dhe ankthi janë pa dyshim elemente të dëmshme për çlodhjen, armiq të betuar të një gjumi të mirë.


8. Rënie të flokëve

Edhe lëkura e kokës e ndien shumë stresin. Tensioni dhe shqetësimet i "dobësojnë" flokët, duke u hequr atyre shkëlqimin, ndërsa ata fillojnë të bien shumë.


9. Dhembje shpine 

Akumulimi i tensionit i bën keq shëndetit dhe veçanërisht shpinës. Tensionet emotive dhe psikologjike mund të përkthehen edhe në tensione muskulore.


10. Dhembje koke

Një nga pasojat më të shpeshta të stresit, është dhembja e kokës, e cila mund të manifestohet në disa versione të mundshme, por migrena është më dominuesja.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


  Gjithashtu mund të lexoni

  5 shkaqet që ju bëjnë të ndiheni të lodhur

  5 shkaqet që ju bëjnë të ndiheni të lodhur

  Përse rutina 8-orarëshe e punës nuk po funksionon

  Përse rutina 8-orarëshe e punës nuk po funksionon

  Kompjuteri dhe cilësia e jetës!

  Kompjuteri dhe cilësia e jetës!

  Pasojat befasuese që i vijnë trupit nga gjumi i rregullt

  Pasojat befasuese që i vijnë trupit nga gjumi i rregullt
  >