fbpx

Një mesazh i rëndësishëm për të gjithë ata që duan të investojnë në një biznes

Nga: Autorë të ndryshëm2 Janar 2019 | 0 komente


Shkrim nga Daniel Guçe (botuar fillimisht te BusinessMag.al)

Kur është fjala për fillimin e një biznesi të ri, ideja, studimi i tregut dhe financat janë kryesore për të marrë vendimin. Një ide e mirë biznesi do të thotë shumë për një sipërmarrje të qëndrueshme.

Daniel Guçe
Daniel Guçe

Daniel Guçe, tregon se shumë sipërmarrës ndjekin pasionet e tyre kur bie fjala për të filluar një biznes. Zhvillimi i tregut, rritja e konkurrencës, inovacioni në biznes dhe shumë faktorë të tjerë krijojnë mjedisin e duhur për zhvillimin e ideve të reja në sipërmarrje. “Shqipëria ka ende sektorë të pashfrytëzuar, por edhe mundësi financiare nga grante qeveritare apo donatorë ndërkombëtarë, për të mundësuar iniciativën e një ideje për sipërmarrje.”

Duke u bazuar në publikime të ndryshme mbi idetë e fillimit të një biznesi në vitin 2019 nga revista prestigjoze ndërkombëtare, si dhe në një studim mbi performancën e biznesit të vogël dhe të mesëm për periudhën Janar – Shtator 2018 në një anketë me 28 pyetje që i drejtohej bizneseve shqiptare, personalisht konkludoj në 6 ide biznesi të vogël, të mesëm ose të madh, të cilat mund të konsiderohen të suksesshme për vitin që vjen.

Ne shkruajmë vazhdimisht për strategjitë më të mira në fushë e sipërmarrjes, por më konkretisht Guçe jep ide për të gjithë ata që duan të investojnë në vitin 2019:

1. Menaxhimi i rrjeteve sociale

Rrjetet sociale përdoren gjerësisht nga kompanitë e mëdha dhe bizneset e reja. Shumë kompani po orientohen te aktiviteti i tyre kryesor. Shumë prej tyre kanë deleguar sektorin e rekrutimit (burimeve njerëzore), financën apo shërbime të tjera administrative, përfshirë dhe marketingun. Menaxhimi i rrjeteve sociale si: Linkedin, Facebook, Instagram, etj,. si një nga aspektet më të rëndësishme të marketingut, është një kërkesë në rritje e kompanive shqiptare, të cilat nuk kanë kohë ose njohuri për t’i menaxhuar ato.

2. Sistemi i Qirave

Sektori “Guest House” i mikëpritjes apo ofrimit të strukturave akomoduese me qira po rritet vazhdimisht. Nëse jetoni në një destinacion turistik, atëherë një ide biznesi është të menaxhoni si biznes shtëpitë e pronarëve, të cilët nuk jetojnë në to ose i japin me qira. Në Tiranë dhe Korçë ka rezultuar shumë e suksesshme dhënia me qira e dhomave të shtëpive për turistët. Përdorimi i Airbnb, gjithashtu e ka ndihmuar shumë këtë kategori, duke gjeneruar shumë të ardhura për përdoruesit. Sigurisht që sot ka dhe shumë platforma të tjera për të reklamuar shtëpitë me qira. Me pak financa mund të jetë një ide e mirë për fillimin e biznesit në 2019.

3. Udhërrëfyesi turistik (Guidat)

Turizmi sportiv sot është një nga trendet e rinisë shqiptare, por jo vetëm. Profesioni i udhërrëfyesit turistik apo fillimi i një biznesi të tillë është një ide e mirë “Start Up” për ata që jetojnë në një zonë turistike. Ju mund të mbështeteni në një sërë vendesh për të reklamuar shërbimet tuaja me kosto minimale në faqe si TripAdvisor ose Viator.

4. Ambalazhimi

Një nga problemet e produkteve shqiptare sot, që i përket standardit dhe cilësisë, është ambalazhimi i dobët. Kjo, sipas shumë ekspertëve vendas dhe të huaj, të cilët vlerësojnë apo ofrojnë konsulencën për certifikim. Prodhimi në sektorin e agropërpunimit apo bujqësisë po vjen çdo vit në rritje (ref. INSTAT) prandaj investimi në këtë sipërmarrje, të cilat kanë për natyrë ambalazhimin, mund të ishte një investim i mençur për vitin 2019.

5. Kurset online

Për shkak të pamundësisë për të ndjekur kurse profesionale apo kurse të gjuhëve të huaja gjatë apo pas orarit zyrtar të punës, shumë individë do të preferonin t’i ndiqnin online. Njerëzit gjithmonë përpiqen të mësojnë dhe zgjerojnë aftësitë e tyre duke përdorur internetin. Pra, nëse jeni një ekspert në ndonjë fushë, ju mund ti ofroni shërbimet tuaja online pavarësisht se ku jetoni. Në këtë mënyrë, kjo mund të jetë një nga idetë më të mira për fillimin e biznesit.

6. Web Development & SEO

Zhvillimi i web-it dhe bota e SEO-it është aq specifike sa individë të zakonshëm apo kompani nuk do ta realizonin dot vetëm me burimet njerëzore që kane në dispozicion, prandaj ju mund t’i shisni shërbimet tuaja si një zhvillues SEO ose web.

Për sa më sipër, si përfundim do shtoja që: Përqëndrimi i energjive të duhura me mençuri dhe strategjinë e duhur, është formulë e sigurtë suksesi. Ngritja e një biznesi në kohët e sotme, në terrene ndoshta të paeksploruara, është një garanci për të ardhura dhe punësim.

Burimi: https://businessmag.al/nje-mesazh-i-rendesishem-per-te-gjithe-ata-qe-duan-te-investojne-ne-nje-biznes/

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

7 mënyra për të qenë një lider më i mirë

7 mënyra për të qenë një lider më i mirë

A jeni bërë gati për festat e fundvitit?

A jeni bërë gati për festat e fundvitit?

Si kategorizohen faqet e biznesit?

Si kategorizohen faqet e biznesit?

Mozilla Tech Speakers Tirana #1 & OSCAL 2016

Mozilla Tech Speakers Tirana #1 & OSCAL 2016

Pse biznesi juaj duhet të ketë një blog?

Pse biznesi juaj duhet të ketë një blog?

Si të jeni një lider karizmatik dhe i pushtetshëm

Si të jeni një lider karizmatik dhe i pushtetshëm

ASANA: Aplikacion për menaxhimin e projekteve dhe punës në grup!

ASANA: Aplikacion për menaxhimin e projekteve dhe punës në grup!

3 Avantazhet e Marketingut me Email

3 Avantazhet e Marketingut me Email

Dy shërbime që mund t’ju interesojnë! ProtonMail & Amazon Drive

Dy shërbime që mund t’ju interesojnë! ProtonMail & Amazon Drive

7 arsyet për t’iu bashkuar një rrjeti profesionistësh

7 arsyet për t’iu bashkuar një rrjeti profesionistësh

Sfidat e punësimit për të rinjtë!

Sfidat e punësimit për të rinjtë!

RE: Përmbledhje me komentet & sugjerimet tuaja!

RE: Përmbledhje me komentet & sugjerimet tuaja!

7 këshilla si të gjeni punë nëpërmjet internetit

7 këshilla si të gjeni punë nëpërmjet internetit

6 pyetje përpara se të filloni biznesin ose sipërmarrjen tuaj

6 pyetje përpara se të filloni biznesin ose sipërmarrjen tuaj

Si të qëndrosh mbi shpatullat e gjigandëve!

Si të qëndrosh mbi shpatullat e gjigandëve!

Biznesi: Sa vlen koha e fansave tuaj në Facebook?

Biznesi: Sa vlen koha e fansave tuaj në Facebook?

Si të përballeni me sfidat e suksesit dhe të ardhmen!

Si të përballeni me sfidat e suksesit dhe të ardhmen!

Efektet e dritës blu: Pse nuk duhet ta përdorni celularin para gjumit

Efektet e dritës blu: Pse nuk duhet ta përdorni celularin para gjumit

Mprehe sëpatën para se të fillosh punën!

Mprehe sëpatën para se të fillosh punën!

Pse Facebook ka filluar spastrimin e “Like”-ve nga faqet publike në Facebook?

Pse Facebook ka filluar spastrimin e “Like”-ve nga faqet publike në Facebook?

Si ta hostoj faqen: falas apo me pagesë?

Si ta hostoj faqen: falas apo me pagesë?

Reklamat online: Facebook, Google, LinkedIn, etj!

Reklamat online: Facebook, Google, LinkedIn, etj!

Pse duhet të keni një adresë profesionale?

Pse duhet të keni një adresë profesionale?

Përfitimet e një ditari profesional!

Përfitimet e një ditari profesional!

Si ta shmangni dhimbjen e shpinës në zyrë?

Si ta shmangni dhimbjen e shpinës në zyrë?

Hapësira e punës: 10 dizavantazhet e punës në një zyrë të hapur

Hapësira e punës: 10 dizavantazhet e punës në një zyrë të hapur

Komunikim: Si të kuptoheni me personat e vështirë

Komunikim: Si të kuptoheni me personat e vështirë

Diskutim: Pse nuk më do si klientin tënd?!!

Diskutim: Pse nuk më do si klientin tënd?!!

Si të filloni një blog tuajin!

Si të filloni një blog tuajin!

A e dini nga ju vijnë vizitorët e faqes tuaj?

A e dini nga ju vijnë vizitorët e faqes tuaj?

Alternativat e edukimit online!

Alternativat e edukimit online!

Pse ju duhet një domain name .AL

Pse ju duhet një domain name .AL

Si të krijoni strategjinë tuaj për median sociale

Si të krijoni strategjinë tuaj për median sociale

Qëndrimi ulur na bën vërtet keq për shëndetin?

Qëndrimi ulur na bën vërtet keq për shëndetin?

Nga rrezikohet siguria e privacia juaj online

Nga rrezikohet siguria e privacia juaj online

Këshilla: Si të qëndroni të sigurt online? Pjesa e parë

Këshilla: Si të qëndroni të sigurt online? Pjesa e parë

Si ta zgjeroni rrjetin tuaj profesional në LinkedIn?

Si ta zgjeroni rrjetin tuaj profesional në LinkedIn?

Naill Ferguson: 6 Idetë që i Sollën Mirëqenien Perëndimit

Naill Ferguson: 6 Idetë që i Sollën Mirëqenien Perëndimit

Si ta shfrytëzoni më mirë faqen e Facebook-ut?

Si ta shfrytëzoni më mirë faqen e Facebook-ut?

Kur duhet të postoni online në blog apo mediat sociale?

Kur duhet të postoni online në blog apo mediat sociale?

Çfarë ndodh kur dërgoni fushatë te 100 mijë adresa email!

Çfarë ndodh kur dërgoni fushatë te 100 mijë adresa email!

Pse duhet të keni një faqe zyrtare në Facebook?

Pse duhet të keni një faqe zyrtare në Facebook?

Menaxhimi: Meritat e vërteta të stilolapsit dhe letrës në biznes!

Menaxhimi: Meritat e vërteta të stilolapsit dhe letrës në biznes!

Pse duhet të keni një profil profesional në LinkedIn?

Pse duhet të keni një profil profesional në LinkedIn?

Uebinar: Si të përdorim Fiverr me sukses

Uebinar: Si të përdorim Fiverr me sukses

Uebinar: WordPress si Content Editor dhe Marketer, 5 nëntor 2020

Uebinar: WordPress si Content Editor dhe Marketer, 5 nëntor 2020

Uebinar: Si ta kthejmë pasigurinë e ndryshimit në një mundësi – Elvira Rama

Uebinar: Si ta kthejmë pasigurinë e ndryshimit në një mundësi – Elvira Rama

Konferencë: Bëhuni pjesë e “Balkan FLOSStival”, 5-6 dhjetor 2020

Konferencë: Bëhuni pjesë e “Balkan FLOSStival”, 5-6 dhjetor 2020

Trajnim: Siguria & privacia në internet

Trajnim: Siguria & privacia në internet

Uebinar mbi trajnimin: Si të publikoni faqen tuaj me WordPress

Uebinar mbi trajnimin: Si të publikoni faqen tuaj me WordPress
>