• Kreu
  • /
  • Blog
  • /
  • Blogu
  • /
  • Pjesë e Samitit për të Mirën Sociale, aktivitet botëror i UNDP

Pjesë e Samitit për të Mirën Sociale, aktivitet botëror i UNDP

Nga: Elvis Plaku minuta lexim | 0 komente3263 lexime


“Teknologjia e sotme për një të ardhme më të mirë” ishte tema e Samitit për të Mirën Sociale përmes Teknologjisë që u zhvillua më 19 shtator 2016 në Tirane

Në këtë aktivitet u mblodhën rreth 170 studentë nga Shkolla e Mesme Profesionale TIK “Hermann Gmeiner” në Tiranë për të diskutuar rreth rolit të teknologjisë dhe të medias sociale si shtysa të fuqishme për ndryshim dhe për arritjen e Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm.

Tre pjesëtarë të panelit, Redon SkikuliElvis Plaku, Gerti Boshnjaku diskutuan me studentët rreth pranisë dixhitale, teknikave të marketingut në internet dhe për përfitimet që vijnë nga përdorimi i teknologjive nga burime të hapura në Shqipëri, si dhe për rolin e teknologjisë dhe medias sociale si shtytës të ndryshimeve sociale.

Studentët u njohën me shembuj nga jeta reale dhe me ndikimin e disa nismave të ndryshme të ndërmarra në Shqipëri.

Vitin e shkuar liderët nga e mbarë bota miratuan Axhendën 2030 për Zhvillim të Qëndrueshëm, e cila përmban 17 Objektiva për Zhvillim të Qëndrueshëm (OZHQ) dhe 169 pikësynime ose pika referimi specifike, që duhen përmbushur deri në vitin 2030. Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm (OZHQ) janë një thirrje universale për veprim për t’i dhënë fund varfërisë, për të mbrojtur planetin dhe për të garantuar që të gjithë njerëzit të gëzojnë paqe dhe prosperitet.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Etiketa


Gjithashtu mund të lexoni

I keni parë kurset tona online?

I keni parë kurset tona online?

Konferencë: Bëhuni pjesë e “Balkan FLOSStival”, 5-6 dhjetor 2020

Konferencë: Bëhuni pjesë e “Balkan FLOSStival”, 5-6 dhjetor 2020

7 mësime nga përdorimi i 4 platformave të ndryshme brenda një jave

7 mësime nga përdorimi i 4 platformave të ndryshme brenda një jave

Ofertë: Menaxhoni mediat sociale me Publer – kompani shqiptare në AppSumo

Ofertë: Menaxhoni mediat sociale me Publer – kompani shqiptare në AppSumo
>