fbpx

3 Avantazhet e Marketingut me Email

Nga: Elvis Plaku4 Dhjetor 2015 | 1 komente


Zakonisht, çdo javë, synoj të dërgoj të paktën një mesazh marketingu me email te lista të ndryshme abonentësh. Janë të paktën 10,000 abonentë të ndryshëm (legjitimë) të shpërndarë në lista dhe faqeve të ndryshme biznesesh dhe organizatash. Po pse përpiqem ta bëj këtë gjë rregullisht?

Mbaes e keni dëgjuar ose edhe mbase e besoni por fakti mbetet që Marketingu me email ka shumë përfitime dhe këto janë vetëm tre ndër avantazhet kryesore:

1. Komunikimi direkt me abonentët/klientët tuaj;

2. Vlera më e mirë e kthimit të investimit (ROI) në marketing ;

3. Ndërtimi i marrëdhënie & komunikimi me klientët tuaj.


Komunikimi direkt me abonentët/klientët tuaj

Kur ju dërgoni një mesazh me email, ai shkon direkt në ‘inbox’-et e klientëve tuaj ekzistues apo potencialë dhe ata mund ta lexojnë atë në kohën dhe monemtin më të volitshëm për ta. Rrjedhimisht ju mund të komunikoni direkt me ta dhe të siguroheni që mesazhi juaj nuk humbet në morinë e njoftimeve pa fund që ata marrin në mediat sociale apo kanalet e tjera ku ata shkojnë të informohen apo zbaviten online.

 

Vlera më e mirë e kthimit të investimit (ROI)

Raporte dhe studime të shumta kanë vërtetuar se ndërtimi i një liste kontaktesh me klientët tuaj dhe investimi për t’u dërguar atyre mesazhe/fushata marketingu të rregullta është ndër investimet me kthimin më të mirë. Thënë ndryshe nëse harxhoni 5,000 lekë/muaj për të menaxhuar listën dhe dërguar mesazhe javore apo mujore, atëherë potenciali i kthimit të investimit tuaj është vetëm në rritje dhe zakonisht ju mund t’i nxirrni lekët e investuara (në muaj) me çdo fushatë që dërgoni pasi ata klientë që marrin reklamën tuaj zakonisht blejnë sepse ju njohin ju dhe produktet/shërbimet tuaja. Rrjedhimisht edhe ju e rikuperoni investimin ne ‘marketingun me email’ lehtësisht, mbase që në shitjen e parë.

 

Ndërtimi i marrëdhënies dhe komunikimi

Edhe pse në gjykimin tim, ndërtimi i marrëdhënies dhe komunikimi i drejtpërdrejtë duhet të jenë ndër funksionet kryesore të marketingut, kur flasim për marketingun me email nënkuptojmë një komunikim me mesazhe që i shkojnë klientëve tuaj ekzistues apo potencialë. Synimi i mesazheve duhet të jetë ndërtimi i një marrëdhënie të vlefshme për ju dhe klientët tuaj, pasi askush nuk dëshiron të marrë vetëm ‘reklama’ dhe askush nuk do që t’i kushtojë kohë mesazhit tuaj thjesht sepse i ka ardhur në inbox. Sot, çdokush merr një mori shumë të madhe mesazhesh në inbox dhe rrjedhimisht edhe interesi apo koha që i kushtohet çdo mesazhi bie ndjeshëm. Por, çdokush, është gjithmonë i gatshëm t’i kushtojë më shumë kohë një mesazhi që i vjen nga dikush që e njeh apo me të cilin ka një marrëdhënie personale apo pune! Në rastin e mesazheve që ju mund të dërgoni si biznes apo organizatë, ato duhet të jetë informative, edukative, zbavitëse dhe gjithsesi të vlefshme për lexuesin, në të kundërt përfundojnë në kosh!

 

Menaxhimi i listave me abonentë

Siç e përmenda, kontaktet/adresat që menaxhoj nuk janë të gjithë në një listë dhe as në një platformë. Ato menaxhohen në mënyra të ndryshme dhe janë në vartësi të ‘madhësisë së listës’ dhe ‘periodicitetit të dërgimit’.

P.sh. lista e klientëve te ShtepiaeLibrit.com merr mesatarisht një mesazh dy herë në muaj, ndërkohë që SfidaBiznesi.com (pra kjo listë) merr një mesazh çdo javë, ndërkohë që te AlbanianBlogger.com lexuesit marrin një mesazh mesatarisht një herë në muaj. Ndërsa lista të tjera (që nuk do desha t’i përmend me emër këtu) variojnë nga një mesazh çdo javë apo çdo dy javë.

 

Pagesa sipas madhësisë së listës

Shumë biznese dhe organizata nuk përdorin platforma për dërgimin e mesazheve pasi zakonisht kanë lista të vogla me disa dhjetëra apo qindra. Por, shtrëngimi i rregullave për dërgimin e mesazheve si rrjedhojë e luftës kundër mesazheve SPAM, ka bërë që edhe mundësia e dërgimit të mesazheve te mbi 30 apo 50 kontakte njëherësh të jetë e kufizuar për shumë organizata apo biznese. Kufizimi mund të jetë në bazë të ISP-së që menaxhon adresat tuaja, apo të vetë shërbimit të Email që ju përdorni apo edhe faktorë të tjerë.

Rrjedhimisht, ato biznese apo organizata që kanë nevojë të komunikojnë me qindra apo mijëra kontakte njëherësh kanë nevojë të përdorin shërbime të dedikuara për këtë funksion.

Dërgimi i mesazheve në masë është një nga funksionet më bazike të ‘marketingut me email’ dhe sot ka mjaft shërbime të tilla për “email marketing” të cilat ofrojnë shërbim falas për lista më të vogla se 2,000 kontakte/adresa por që pastaj imponojnë një kosto shtesë kur kalohet pragu. Në rastin e listave që ju përmenda një pjesë e tyre menaxhohen nëpërmjet shërbimeve si MailChimp.com; WordPress.com; dhe Sendy.co. Pjesa tjetër janë të vetëhostuara por dërgohen nëpërmjet shërbimeve si Amazon SES, SendGrid.com, etj.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

7 mënyra për të qenë një lider i suksesshëm

7 mënyra për të qenë një lider i suksesshëm

A jeni bërë gati për festat e fundvitit?

A jeni bërë gati për festat e fundvitit?

Si kategorizohen faqet e biznesit?

Si kategorizohen faqet e biznesit?

Mozilla Tech Speakers Tirana #1 & OSCAL 2016

Mozilla Tech Speakers Tirana #1 & OSCAL 2016

Pse biznesi juaj duhet të ketë një blog?

Pse biznesi juaj duhet të ketë një blog?

Si të jeni një lider karizmatik dhe i pushtetshëm

Si të jeni një lider karizmatik dhe i pushtetshëm

ASANA: Aplikacion për menaxhimin e projekteve dhe punës në grup!

ASANA: Aplikacion për menaxhimin e projekteve dhe punës në grup!

Dy shërbime që mund t’ju interesojnë! ProtonMail & Amazon Drive

Dy shërbime që mund t’ju interesojnë! ProtonMail & Amazon Drive

7 arsyet për t’iu bashkuar një rrjeti profesionistësh

7 arsyet për t’iu bashkuar një rrjeti profesionistësh

Sfidat e punësimit për të rinjtë!

Sfidat e punësimit për të rinjtë!

RE: Përmbledhje me komentet & sugjerimet tuaja!

RE: Përmbledhje me komentet & sugjerimet tuaja!

7 këshilla si të gjeni punë nëpërmjet internetit

7 këshilla si të gjeni punë nëpërmjet internetit

6 pyetje përpara se të filloni biznesin ose sipërmarrjen tuaj

6 pyetje përpara se të filloni biznesin ose sipërmarrjen tuaj

Si të qëndrosh mbi shpatullat e gjigandëve!

Si të qëndrosh mbi shpatullat e gjigandëve!

Biznesi: Sa vlen koha e fansave tuaj në Facebook?

Biznesi: Sa vlen koha e fansave tuaj në Facebook?

Si të përballeni me sfidat e suksesit dhe të ardhmen!

Si të përballeni me sfidat e suksesit dhe të ardhmen!

Efektet e dritës blu: Pse nuk duhet ta përdorni celularin para gjumit

Efektet e dritës blu: Pse nuk duhet ta përdorni celularin para gjumit

Mprehe sëpatën para se të fillosh punën!

Mprehe sëpatën para se të fillosh punën!

Pse Facebook ka filluar spastrimin e “Like”-ve nga faqet publike në Facebook?

Pse Facebook ka filluar spastrimin e “Like”-ve nga faqet publike në Facebook?

Si ta hostoj faqen: falas apo me pagesë?

Si ta hostoj faqen: falas apo me pagesë?

Reklamat online: Facebook, Google, LinkedIn, etj!

Reklamat online: Facebook, Google, LinkedIn, etj!

Pse duhet të keni një adresë profesionale?

Pse duhet të keni një adresë profesionale?

Përfitimet e një ditari profesional!

Përfitimet e një ditari profesional!

Si ta shmangni dhimbjen e shpinës në zyrë?

Si ta shmangni dhimbjen e shpinës në zyrë?

Hapësira e punës: 10 dizavantazhet e punës në një zyrë të hapur

Hapësira e punës: 10 dizavantazhet e punës në një zyrë të hapur

Komunikim: Si të kuptoheni me personat e vështirë

Komunikim: Si të kuptoheni me personat e vështirë

Diskutim: Pse nuk më do si klientin tënd?!!

Diskutim: Pse nuk më do si klientin tënd?!!

Si të filloni një blog tuajin!

Si të filloni një blog tuajin!

A e dini nga ju vijnë vizitorët e faqes tuaj?

A e dini nga ju vijnë vizitorët e faqes tuaj?

Alternativat e edukimit online!

Alternativat e edukimit online!

Pse ju duhet një domain name .AL

Pse ju duhet një domain name .AL

Si të krijoni strategjinë tuaj për median sociale

Si të krijoni strategjinë tuaj për median sociale

Qëndrimi ulur na bën vërtet keq për shëndetin?

Qëndrimi ulur na bën vërtet keq për shëndetin?

Nga rrezikohet siguria e privacia juaj online

Nga rrezikohet siguria e privacia juaj online

Këshilla: Si të qëndroni të sigurt online? Pjesa e parë

Këshilla: Si të qëndroni të sigurt online? Pjesa e parë

Si ta zgjeroni rrjetin tuaj profesional në LinkedIn?

Si ta zgjeroni rrjetin tuaj profesional në LinkedIn?

Naill Ferguson: 6 Idetë që i Sollën Mirëqenien Perëndimit

Naill Ferguson: 6 Idetë që i Sollën Mirëqenien Perëndimit

Si ta shfrytëzoni më mirë faqen e Facebook-ut?

Si ta shfrytëzoni më mirë faqen e Facebook-ut?

Kur duhet të postoni online në blog apo mediat sociale?

Kur duhet të postoni online në blog apo mediat sociale?

Çfarë ndodh kur dërgoni fushatë te 100 mijë adresa email!

Çfarë ndodh kur dërgoni fushatë te 100 mijë adresa email!

Pse duhet të keni një faqe zyrtare në Facebook?

Pse duhet të keni një faqe zyrtare në Facebook?

Menaxhimi: Meritat e vërteta të stilolapsit dhe letrës në biznes!

Menaxhimi: Meritat e vërteta të stilolapsit dhe letrës në biznes!

Pse duhet të keni një profil profesional në LinkedIn?

Pse duhet të keni një profil profesional në LinkedIn?

Pse bizneset shqiptare duhet të bëjnë marketing me email?

Pse bizneset shqiptare duhet të bëjnë marketing me email?

Jeni i pushuar! Shenjat që jua tregojnë

Jeni i pushuar! Shenjat që jua tregojnë

Si ndikon interneti në komunikimin tonë?

Si ndikon interneti në komunikimin tonë?

Si të ndiqni profesionistët e preferuar në LinkedIn?

Si të ndiqni profesionistët e preferuar në LinkedIn?
>